avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Am in intretinere o fata care implineste 18 ani,in februarie 2010 si este eleva in clasa a XI a.Tatal ei trebuie sa-i plateasca o pensie alimentara in valoare de 50 lei/luna,pe care nu i-a mai platit-o din iunie 2009.Acum ca implineste 18 ani,ce este de facut pentru primirea pensiei ,in continuare ,si eventual marirea ei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danairimies73 , utilizator 21:00, 3 Februarie 2010
Copilul major poate formula cerere de pensie de intretinere .Trebuie sa faca dovada ca este in continuarea studiilor scolare .Cererea se formuleaza la Judecatoria din raza domiciliului copilului .
Fata fiind majora ,fiind vorba despre neplata cu rea credinta a obligatiei de intretinere din luna iulie 2009,ar trebui sa formuleze plangere penala impotriva tatalui pentru infractiunea de abandon familial,astfel cum este aceasta prev.de art.305 c.pen.
La plata in integralitate a obligatiilor de intretinere de catre tata,isi poate retrage plangerea in orice faza procesului penal,pana la pronuntarea in ultima faza de atac.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala fata de tata
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
danairimies73, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie??? Mihaela Hornea Mihaela Hornea Majora IA formuleaza plangere penala impotriva tatalui sau, pentru ca nu i-a platit pensia de intretinere fixata de instanta, motivand ca este studenta la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ,neachitata Rona-Lor Rona-Lor Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)