avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara ,neachitata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara ,neachitata

Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia vizitat si nici macar la multi ani de ziua baiatului[majorat]nu ia zis.Mi-a zis ca el nu o sa imi de-a banii de pensie ,macar cei din urma,[tinand cont ca valoarea pensiei este de 28 lei de copil]. Asi dorii sa stiu ce sa fac,cat ma costa un avocat[e pana in 1000 ron?]
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 12:32, 11 Februarie 2010
Angajati un avocat care sa va formuleze plangere penala pentru abandon familial ,conf.art.305 c.pen,impotriva sotului dvs.pentru neplata cu rea credinta a obligatiei de intretinere pentru copil.
Aveti avantajul ca la orice termen,pana inainte de judecarea in fond a ultimei faze procesuale,daca plateste pensia restanta pana atunci,ca puteti sa va retrageti plangerea.
Impacarea partilor,ca urmare a platii datoriei restante,inlatura raspunderea penala.
plangere penala pentru abandon
incepeti si o actiune in instanta pt majorare pensie pt cel mic, iar cel mare, fiind major, isi poate da in judecata tatal pt plata pensiei daca urmeaza cursurile unei scoli si daca nu e angajat
Dar in cazul in care nu are venit ce se intampla?cum imi mai da pensa restanta?
se va executa silit
cu cat amanati sa intreprindeti ceva fie pe latura penala, fie civila, cu atat pierdeti bani
cred ca suma pe primii 2 ani din astia 5 de neplata s-a pierdut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit nici un ban pt copil casanova30bc casanova30bc Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)