Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) e obligata la plata pensiei alimentara si din urma din momentul in care am introdus actiunea de divort 22/08/2008,dar nu am primit nici un banut,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si in ce consta (detalii) daca trebuie sa introduc alta actiune de alt tip.Va multumesc!
Daca nu ati primit nimic din august 2008,atunci puteti depune o plangere penala la Politie sau Parchet impotriva sotiei dvs.pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie,conform art.305 din Codul Penal.
Neplata cu rea credinta doua luni a pensiei de intretinere,in acceptiunea prevederilor art.305 lit.c din c.pen.,va indrituieste sa formulati o plangere penala impotriva fostei sotii,conf.art.305 c.pen.
Plangerea penala nu va ajuta.Trebuie sa faceti demersuri pentru punerea in executare a hotararii in Italia. In acest sens puteti studia hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului, in Cauza Dinu impotriva Romaniei si Frantei, din 4 noiembrie 2008 care a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 867, din 11 decembrie 2009.