avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu am primit nici un ban pt copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu am primit nici un ban pt copil

Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) e obligata la plata pensiei alimentara si din urma din momentul in care am introdus actiunea de divort 22/08/2008,dar nu am primit nici un banut,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si in ce consta (detalii) daca trebuie sa introduc alta actiune de alt tip.Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
casanova30bc, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:19, 10 Martie 2010
Daca nu ati primit nimic din august 2008,atunci puteti depune o plangere penala la Politie sau Parchet impotriva sotiei dvs.pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie,conform art.305 din Codul Penal.
Neplata cu rea credinta doua luni a pensiei de intretinere,in acceptiunea prevederilor art.305 lit.c din c.pen.,va indrituieste sa formulati o plangere penala impotriva fostei sotii,conf.art.305 c.pen.
Plangerea penala nu va ajuta.Trebuie sa faceti demersuri pentru punerea in executare a hotararii in Italia. In acest sens puteti studia hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului, in Cauza Dinu impotriva Romaniei si Frantei, din 4 noiembrie 2008 care a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 867, din 11 decembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ,neachitata Rona-Lor Rona-Lor Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere neplatita ralu_2008 ralu_2008 daca sotul obligat prin hotarare judecatoreasca sa plateasca lunar pensie de intretinere, nu plateste cel putin 2 luni consecutive, unde trebuie depusa ... (vezi toată discuția)