avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere neplatita

daca sotul obligat prin hotarare judecatoreasca sa plateasca lunar pensie de intretinere, nu plateste cel putin 2 luni consecutive, unde trebuie depusa plangere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 13 Aprilie 2009
Parchet/Politie.Aceasta putand fi retrasa pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs , fiind cauza care inlatura raspunderea penala.
se face plangere la parchet sau poate fi inaintata o actiune la instanta?
La parchet se depune plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art.305 alin.1 lit.c C.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
Apel katykati katykati Buna seara din nou .Dupa formularea apelului cat timp mai dureaza pana se rescrie hotararea si dupa aceasta ea sa devina irevocabila ? La fel se asteapta 30 de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)