avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca fiind obligatorie dupa 18 ani. mentionez ca nu a platit niciodata pensia regulat ci numai cand amenintam cu instanta. din ziua in care fiica noastra a implinit 18 ani nu a mai oferit nici un fel de ajutor financiar sau material acestui copil. acest domn este ofiter de jandarmi si nu are alte obligatii financiare. va rog sa ma indrumati cum poate obtine fiica mea pensia alimentara legala. va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
SamTea, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 20:26, 24 Iulie 2010
Indiferent de ocupatia (profesia) parintelui, si indiferent de alte obligatii financiare pe care le-ar avea sau nu, parintele este obligat sa plateasca pensie alimentara pe perioada studiilor superioare ale copilului (pina la implinirea virstei de 26 de ani a copilului).
Printr-o hotarire judecatoreasca puteti obtine o poprire pe salariul tatalui, reusita este sigura, deci trebuie sa actionati! :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Ariel_tm, utilizator
P.S. Dar sa aveti grija, ca pensia pe care tatal o datoreaza, nu o puteti primi retroactiv, de aceea va sfatuiam sa actionati cit mai curind!
Fica dvs. poate introduce cerere pt. stabilirea pensiei de intretinere.
Daca veti citi dispozitivul hotararii, in temeiul careia sotul dvs. a platit pensie pana cand fica a implinit 18 ani , veti vedea ca este specificat faptul ca pensia se va achita pana la varsta de 18 ani.
Dupa aceasta varsta fostul minor capata calitate procesuala de exercitiu si in situatia in care inruneste conditiile cerute de lege pt. a beneficia in continuare (student etc.) de pensie, isi poate cere singur drepturile in instanta fara a mai avea nevoie de reprezentare ori asistare legala.;):rtfm:
;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
multumesc frumos pentru raspuns.
ma intreb daca fiica mea trebuie sa plateasca taxa de timbru la judecatorie pentru solicitarea pensiei alimentare.
multumesc frumos pentru raspuns.
am citit pe un alt forum ca fiica mea poate beneficia de pensie alimentara retroactiv pentru ultimii 3 ani in care tatal nu a platit.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil plecat in strainatate Adi99 Adi99 Cand am plecat definitiv in strainatate, copiii erau minori si tatalui lor i se retinea lunar pensia alimentara convenita. Cand fiica cea mare a implinit 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, se mai poate da in judecata dupa implinirea vârstei de 18 ? laurentiu1070 laurentiu1070 Se mai poate da in judecata persoana care nu a platit pensia alimentara timp de 3 ani dupa implinirea varstei de 18 ? si daca da care sunt demersurile. ... (vezi toată discuția)