avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan0024

Activitate Bogdan0024

Bună ziua!
Am studiat legea privin statutul functionarilor publici (situații de incompatibilitate) dar nu imi este foarte în clar ce altă activitate mai poate desfășura un funcționar public în paralel cu funția dintr-o instituție publică.
Conform anumitor site-uri, Legea 161/2003 art.94, funcționarul public nu ar putea deține vreo funcție în cadrul unei societăți comerciale public/privat. Conform altor site-uri (tot site-uri veridice) funcționarul public nu poate desfășura activități în cadrul unei societăți comerciale publice (nu este menționat privat), iar în continuare se menționează faptul că funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat care nu sunt în legătură directă/indirectă cu fișa postului.
Situația mea este, pot deschide un SRL cu total alt domeniu de activitate unde să fiu eu administrator unic?
Dacă mă poate lămuri cineva. Vă multumesc anticipat!
Bună ziua! Sunt la început de drum în deschiderea unui SRL cu scop de activitate rent a car (fără șofer), în Municipiul București în principiu și Jud. Ilfov și zonele limitrofe. Intentionez să cumpăr 2-3 de mașini (pentru început) pe firma ce urmează să o deschid (SRL unde voi fi eu administrator) și să le închiriez bazându-mă pe un site web și olx.
Am nevoie de vreo autorizație din partea ARR (am sesizat faptul că acest domeniu intră în legea de taxi)? Sau de orice altă autorizație privind acest domeniu de activitate? Trebuiesc anumite înregistrări suplimentare asupra acestor mașini ce vor fi pe firmă cu asigurare și casco.
Vă mulțumesc anticipat! Apreciez orice sfat.