avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Bună ziua!
Am studiat legea privin statutul functionarilor publici (situații de incompatibilitate) dar nu imi este foarte în clar ce altă activitate mai poate desfășura un funcționar public în paralel cu funția dintr-o instituție publică.
Conform anumitor site-uri, Legea 161/2003 art.94, funcționarul public nu ar putea deține vreo funcție în cadrul unei societăți comerciale public/privat. Conform altor site-uri (tot site-uri veridice) funcționarul public nu poate desfășura activități în cadrul unei societăți comerciale publice (nu este menționat privat), iar în continuare se menționează faptul că funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat care nu sunt în legătură directă/indirectă cu fișa postului.
Situația mea este, pot deschide un SRL cu total alt domeniu de activitate unde să fiu eu administrator unic?
Dacă mă poate lămuri cineva. Vă multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie publica Lyya Lyya Sunt functionar public de profesie economist in cadrul Biroului resurse umane si salarizare din cadrul unei institutii publice din sectorul sanitar. Pot ... (vezi toată discuția)
Este conflict de interese? elenamarta elenamarta Un functionar public (director investitii la o primarie), este cf. declaratiei de avere si manager la o sociatate de constructii si imobiliare, deci acelasi ... (vezi toată discuția)
Buna seara. doresc sa va intreb, am un srl la care sunt administrator ... Pop Claudia92 Pop Claudia92 Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator si doresc sa ma angajez în administrația publică. Intervine conflictul de interese ... (vezi toată discuția)