Sunt chirias intr-un imobil nou construit de aproximativ un an. Contractul este inregistrat la ANAF.
Saptamana trecuta am ramas blocat in apartament pe dinauntru pentru ca s-a blocat butucul (1) de la usa.
Noapte fiind, proprietarul a chemat in regim de urgenta un domn pe care care a gaurit butucul (1) cu bormasina si a desfacut usa. Apoi proprietarul l-a platit cu 500 lei.
A doua zi au venit muncitorii dezvoltatorului si au montat un butuc (2) cu un cilindru nepotrivit. Mecanismul era cu 1.5mm mai mare decat trebuia, dar eu n-am stiut acest lucru. Muncitorii nu au cerut bani pentru lucrare.
Intre timp am evitat sa incui usa jos. Acum doua seri teama mea s-a adeverit, am inchis si jos cu cheia si iar am ramas blocat in apartament cu noul butuc (2).
Proprietarul nu a vrut sa mai sune pe cineva in regim de urgenta pentru a evita costurile si am stat blocat in casa mai mult de 28 de ore fara mancare. Intr-un final au venit alti muncitori ai dezvoltatorului si au schimbat butucul (3), clanta si tot mecanismul, identificand ca problema a fost dimensiunea nepotrivita a butucului (2) montat anterior.
Proprietarul vrea ca eu sa suport cheltuiala de 600 lei pentru butuc (2). Dansul sustine ca asigurarea apartamentului acopera orice mai putin usa de la intrare. Din punctul meu de vedere, daca nu am rupt cheia in usa, nu simt ca a fost vina mea ca s-a blocat initial butucul (1), si nici ca a fost montat un butuc gresit (2).
Nu este o suma exorbitanta, dar nu e prima oara cand proprietarul m-a pacalit cu banii. Dupa acest incident as doeri sa ma mut.
As dori sa stiu ce spune legea in acest caz. Va multumesc.
Sunt proprietar pe un apartament intr-o vila P+1 cu acces in pod. Vecinul de la parter are jumatate din partile comune adica si din pod. Vecinul doreste sa-si inalte constructia pentru a avea acces din exterior la pod si ma ameninta ca trebuie sa-mi mut fereastra de la bucatarie pentru ca el sa-si poata finaliza lucrarea.
Mai exista un singur perete exterior unde ar putea sta o fereastra dar inseamna sa-mi mut si centrala si sa renunt la mobila din bucatarie din cauza spatiului.
In plus, celalat vecin din spatele casei nu doreste sa mut fereastra ca sa nu am vedere in curtea lui.
Iar ca sa aiba el acces in pod, ar trebui sa-mi astup eu calea de acces din camara si o fac in coltul opus al apartamentului.
Exista vreo modalitate legala prin care ma poate forta sa mut fereastra?