Declaratie de avere si DECLARAŢIE UNICĂ privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.
Buna ziua. Nu imi este foarte clar ce anume inseamna declaratie de avere in luna mai. Sotul meu declara in fiecare an, respectiv eu ca sotie declar si eu venitul meu pe declaratia lui. Ce inseamna asta? Ca suntem impozitati inca o data potrivit acestei declaratii?
Si acum am urmatoarea intrebare. Daca sotul obtine venituri din vanzari de drepturi de autor (vanzare de carti) si declara la ANAF impozitul pe venit, inteleg ca trebuie sa mentioneze acest venit si in Declaratia de avere. E impozitat de 2 ori??
Si ca sa clarific. In mai 2025 declara venitul pe 2024. Daca venitul cu vanzare de carti a inceput in 2025 il declara abia in 2026 sau trebuie declarat estimativ in mai 2025?
Buna ziua,
Stiu ca pentru a nu pierde indemnizatia, veniturile din CCC sunt supuse unui plafon de undeva de 8000 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Daca in perioada de CCC veniturile sunt din online si declarate la ANAF la sfarsit de an fiscal, fiind pana in 8000 de lei - are vreo influenta asupra stimulentului de insertie? As avea drept la acest stimulent de insertie cand ma intorc la locul de munca?
Buna ziua,
Stiu ca nu poti sa schimbi medicul de familie decat dupa o perioada de 6 luni.
Cum procedez in situatia in care ma mut cu un bebelus de 3 luni in alt judet si as vrea sa il inscriu la un medic din acel oras.?
Discutasem cu un medic si mi-a zis ca optiunea ar fi sa ma tot intorc in orasul initial pana face bebe 6 luni. Mi se pare un pic aberant sa fac atata drum cu un copilas asa micut.
Buna ziua, o sa intru in concediu de risc maternal. Dar am schimbat jobul acum 4 luni. Ce act imi trebuie de la fostul angajator pentru calculul indemnizatiei pentru ca din cate stiu se calculeaza medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni. Se ia in calcul si venitul din bonurile de masa?