Mama mea este chemată ca martor într-un dosar penal. Acum ceva timp, un fost coleg de muncă de al ei s-a oferit să o ajute cu o scrisoare medicală pentru tatăl meu după ce a auzit-o că acesta nu poate să ajungă la spital pentru a își lua scrisoare medicală de acolo. Menționez că acest coleg al ei lucra împreună cu ea într-un total alt domeniu față de cel medical. I-a spus mamei că este medic rezident, ca face gărzi la secția de cardiologie și că o poate ajuta cu scrisoare. Ea a acceptat fără să se gândească prea mult și ulterior a intrat în posesia scrisorii. I-a dat domnului respectiv o sumă de bani ca mulțumire pentru ajutor și și-a văzut de viață. Cu toate astea nu a folost scrisoare medicală respectivă pentru că i s-a părut ceva suspect la ea. Acum părinții mei sunt citați ca martori, întrebarea mea este vor păți ceva? Cum ar trebui să gestionăm situația?
O cunoștință a fost vizitată de un recuperator de creanțe care susține că, acseta ar avea datorii restante din anul 2014 la o firmă creditoare. Într-adevăr această cunoștintă a avut un împrumut la firma respectivă pe care l-a achitat cu ani în urmă așadar a cerut să vadă dosarul în baza căruia se dorește recuperarea creanței. Când a primit dosarul surpirză, datele personale erau ale lui dar niciuna dintre cele 2 semnături care sunt în dosar nu este a lui, ba mai mult cele 2 semnături care ar trebui să fie ale lui sunt diferite. Ce trebuie făcut?