avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea295

Activitate Andreea295

Mama mea este chemată ca martor într-un dosar penal. Acum ceva timp, un fost coleg de muncă de al ei s-a oferit să o ajute cu o scrisoare medicală pentru tatăl meu după ce a auzit-o că acesta nu poate să ajungă la spital pentru a își lua scrisoare medicală de acolo. Menționez că acest coleg al ei lucra împreună cu ea într-un total alt domeniu față de cel medical. I-a spus mamei că este medic rezident, ca face gărzi la secția de cardiologie și că o poate ajuta cu scrisoare. Ea a acceptat fără să se gândească prea mult și ulterior a intrat în posesia scrisorii. I-a dat domnului respectiv o sumă de bani ca mulțumire pentru ajutor și și-a văzut de viață. Cu toate astea nu a folost scrisoare medicală respectivă pentru că i s-a părut ceva suspect la ea. Acum părinții mei sunt citați ca martori, întrebarea mea este vor păți ceva? Cum ar trebui să gestionăm situația?
Firma respectivă este un IFN iar momentan nu există o decizie de executare.

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde de firma, daca e bancara sau nu, de existenta sau nu a unei executari etc. Ar fi bine macar sa ii notifice pe cei de la acea „firma”.

O cunoștință a fost vizitată de un recuperator de creanțe care susține că, acseta ar avea datorii restante din anul 2014 la o firmă creditoare. Într-adevăr această cunoștintă a avut un împrumut la firma respectivă pe care l-a achitat cu ani în urmă așadar a cerut să vadă dosarul în baza căruia se dorește recuperarea creanței. Când a primit dosarul surpirză, datele personale erau ale lui dar niciuna dintre cele 2 semnături care sunt în dosar nu este a lui, ba mai mult cele 2 semnături care ar trebui să fie ale lui sunt diferite. Ce trebuie făcut?