avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar de recuperare cu semnături false
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar de recuperare cu semnături false

O cunoștință a fost vizitată de un recuperator de creanțe care susține că, acseta ar avea datorii restante din anul 2014 la o firmă creditoare. Într-adevăr această cunoștintă a avut un împrumut la firma respectivă pe care l-a achitat cu ani în urmă așadar a cerut să vadă dosarul în baza căruia se dorește recuperarea creanței. Când a primit dosarul surpirză, datele personale erau ale lui dar niciuna dintre cele 2 semnături care sunt în dosar nu este a lui, ba mai mult cele 2 semnături care ar trebui să fie ale lui sunt diferite. Ce trebuie făcut?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
Andreea295, utilizator
Depinde de firma, daca e bancara sau nu, de existenta sau nu a unei executari etc. Ar fi bine macar sa ii notifice pe cei de la acea „firma”.
Firma respectivă este un IFN iar momentan nu există o decizie de executare.

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde de firma, daca e bancara sau nu, de existenta sau nu a unei executari etc. Ar fi bine macar sa ii notifice pe cei de la acea „firma”.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiam, o notificare cred ca ar fi ok, se poate depune si o plangere penala, depinde. Ar fi indicat sa discutati cu un avocat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O plângere penala care chiar dacă durează ani pana se soluționează este totuși un argument pt cazul în care se va încerca executarea silita.
Cat dureaza pana fac o expertiza grafoscopica? Cine o dispune? Greu, tare greu...
As miza pe anularea in civil a actelor mai degraba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare Nichita Lacramioara Nichita Lacramioara Buna ziua! Am pe rol un dosar contestatie la executare din iulie 2016; In mare v-a aduc la cunostinta cazul: 1. am fost administrator la o firma srl ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)
Dosar de cesiune împrumut online. mai sunt valabile contractele încheiate astfel? crisanvasile crisanvasile buna ziua, Am facut un imprumut de 1200 lei la un IFN(ex.Zaplo.ro) si din motive personale nu am putut sa achit creditul.Dobanda 1,2%/zi,adica 12 ... (vezi toată discuția)