buna ziua,
Am facut un imprumut de 1200 lei la un IFN(ex.Zaplo.ro) si din motive personale nu am putut sa achit creditul.Dobanda 1,2%/zi,adica 12 lei/zi+dobanda penalizatoare 2%(14 lei/zi),scadenta a fost la 30 zile de la imprumut si actual am de platit 3000 lei.Recent am primit un mesaj ca ,creditul a fost cesionat catre o firma de recuperare creante( (Asset Portofolio Servicing Romania SRL)-care ma ameninta sa platesc urgent aceasta suma deoarece ,in caz de neplata suma datorata va creste prin recalcularea penalitatilor si dobanzilor de intarziere+demararea procedurii de executare silita.
Spuneti-mi va rog cum procedez fiindca recent au aparut modificari a codului penal si civil privind executarea silita si mai mult eu nu am semnat nimic si nici nu stiu contractul dintre cele doua parti care au convenit cele aratate mai sus.
Multumesc frumos!
Cum rămâne cu faptul că zaplo oferă împrumuturi pe baza unui contract semnat online. Electronic. Mai bine zis in dreptul clientului apare o căsuța în care îți treci numele complet.
Atât.
Personal cunosc o singura speta in care a existat castig de cauza. Cele mai multe instante nu tin cont de faptul ca nu este semnat contractul. Si pana la urma, daca imprumuti bani este frumos sa ii dai si inapoi. Asupra dobanzilor se poate interveni, intr-adevar.
Buna ziua. In aceasi situație se află ai fratele meu. La documentele transmise de executor este atașat un contract fără semnătura niciuneia dintre părți.
Dacă într-adevăr aveau în contract semnat nu îl puneau pe acela la dosar.
El va depune contestare la executare pe baza legii cu semnătura electronică. Nu știu exact legea care este , dar în legea respectivă sunt menționate condițiile pentru că o semnătura electronică sa fie valida.