avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar de cesiune împrumut online. Mai sunt valabile ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar de cesiune împrumut online. Mai sunt valabile contractele încheiate astfel?

buna ziua,
Am facut un imprumut de 1200 lei la un IFN(ex.Zaplo.ro) si din motive personale nu am putut sa achit creditul.Dobanda 1,2%/zi,adica 12 lei/zi+dobanda penalizatoare 2%(14 lei/zi),scadenta a fost la 30 zile de la imprumut si actual am de platit 3000 lei.Recent am primit un mesaj ca ,creditul a fost cesionat catre o firma de recuperare creante( (Asset Portofolio Servicing Romania SRL)-care ma ameninta sa platesc urgent aceasta suma deoarece ,in caz de neplata suma datorata va creste prin recalcularea penalitatilor si dobanzilor de intarziere+demararea procedurii de executare silita.
Spuneti-mi va rog cum procedez fiindca recent au aparut modificari a codului penal si civil privind executarea silita si mai mult eu nu am semnat nimic si nici nu stiu contractul dintre cele doua parti care au convenit cele aratate mai sus.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:20, 25 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Cum rămâne cu faptul că zaplo oferă împrumuturi pe baza unui contract semnat online. Electronic. Mai bine zis in dreptul clientului apare o căsuța în care îți treci numele complet.
Atât.

apasati pe raspunde!

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Personal cunosc o singura speta in care a existat castig de cauza. Cele mai multe instante nu tin cont de faptul ca nu este semnat contractul. Si pana la urma, daca imprumuti bani este frumos sa ii dai si inapoi. Asupra dobanzilor se poate interveni, intr-adevar.
Buna ziua. In aceasi situație se află ai fratele meu. La documentele transmise de executor este atașat un contract fără semnătura niciuneia dintre părți.
Dacă într-adevăr aveau în contract semnat nu îl puneau pe acela la dosar.
El va depune contestare la executare pe baza legii cu semnătura electronică. Nu știu exact legea care este , dar în legea respectivă sunt menționate condițiile pentru că o semnătura electronică sa fie valida.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
AllyMagd, utilizator
Daca ar fi fost atat de simplu, toata lumea ar fi trait din imprumuturi online si nimeni nu ar mai muncii. Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita zaplo ifn Anabella31 Anabella31 Buna seara. In Martie 2016 am luat un imprumut de 600 de lei de la Zaplo Ifn in baza unui credit online cu semnatura electronica. Mentionez ca mama este ... (vezi toată discuția)
Hotarare executare silita societate telefonie mobila  viorel viorel pe data de 15 iulie 2010 am primit o hotarare de executare silita la cosmote romania de la firma asset portofolio servicing in valoare de 1347.37 , pana la ... (vezi toată discuția)
Contract împrumut online zaplo AllyMagd AllyMagd Buna ziua. In cadrul unui credit luat online in 2015, de la zaplo IFN, totul făcut electronic, contract semnat electronic ( la semnătură client era o ... (vezi toată discuția)