avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract împrumut online zaplo
Discuție deschisă în Executare silită

Contract împrumut online zaplo

Buna ziua. In cadrul unui credit luat online in 2015, de la zaplo IFN, totul făcut electronic, contract semnat electronic ( la semnătură client era o căsuța în care clientul trebuia să își treacă numele integral) s-a cerut de zaplo executarea silita a contractului. După depășirea termenului de plată din contract zaplo a trimis prin posta o notificare de plata, apoi s-a mai primit în decembrie 2016 o alta notificare de la o firma de recuperare, in ianuarie 2017 platindu-se de client doar 1 mil din suma. Clientul și-a schimbat nr de tel si adresa de e-mail.
Întrebarea este:
are șanse de câștig clientul dacă contesta executarea silita fiind vorba de un contract online. Am înțeles că există REGULAMENTUL (UE) NR. 910/2014 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 23 iulie 2014
privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă și de abrogare a Directivei 1999/93/CE care ar avea efect si asupra contractelor de genul acestuia.
Si clientul a primit instiinatare de la executorul judecătoresc prin care este informat că deja i s-a pus poprire pe pensie fara a i se mai transmite instiinatare in care i se da un anumit termen "de o zi" in care poate să achite debitul. Se mai ia în considerare contestația lui în acest caz.
Cel mai recent răspuns: AllyMagd , utilizator 09:51, 24 Septembrie 2017
Nu are nici o șansă să nu mai plătească banii.
Clientul dacă era de bună credință, și nu-i trebuiau banii, îl contacta pe creditor să-i returneze suma primită.
Contestație poate formula oricând, poate face contestație și la titlu, dar ce invocă în motivarea contestației`? - Că nu mai vrea să întoarcă înapoi banii primiți`?!
Nu văd motivele legale prin care ar putea scăpa de plata datoriei, în paguba creditorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Dapix, utilizator
Contestația s-ar face pe baza legii 445/2001 privind semnatura electronica republicata 2014. Lege nr. 445/2001 republicata. Conform acestei legi semnătura respectiva data de client online nu are valabilitate.



Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Debitorul(client) este de rea credință. Reaua-credință se pedepsește atât în civil, cât și în penal.
De ce și-a însușit niște bani dacă nu a semnat nimic`?
Și pe stradă dacă găsești un teanc de bani ești obligat sa-i restitui celui care ia pierdut.
A primit de la acel IFN niște bani prin cont bancar, sau prin mandat poștal.
Dacă era de bună credință returna creditorului banii 100% și apoi putea denunța contractul ca fiind nesemnat. În acest caz putea scăpa de dobânzi, comisioane și penalizări.
Dar cum este de rea-credință, deoarece nu a restituit nici banii care ia primit, nu poate avea câștig de cauză.
Și de ar câștiga anularea contractului(IPOTETIC VORBIND), tot ar fi executat silit pentru banii pe care ia primit ca împrumut, dar nu ar mai plăti și dobânzile, comisioanele, penalizările......
Deci în cel mai fericit caz, prin anularea contractului poate anula dobânzile și restul,dar banii primiți, (sau găsiți pe stradă de cineva pierduți.....,) trebuie returnați proprietarului.
- nu ai dreptul sa te îmbogățești fără JUSTĂ VALOARE.
- nu ai dreptul să-ți însușești bunuri și foloase necuvenite.
am gasit o speta unde exista casig de cauza pe acest considerent.
[ link extern ] /
s-a obtinut aularea contractului de credit ca nu constituie titlu executoriu, nefiind insusit de care client. Acuma nu stiu cat de neinsusit e de catre client, cat a platit din el, ramane ca instanta sa decida.
Daca reusiti sa obtineti anularea contractului, veti da banii inapoi ( ati putea sa va intelegeti amiabil in acest sens, sa nu asteptati sa va dea in judecata), insa nu cf contractului cu dobanzile alea uriase.
Multumesc frumos. Aceași speta am gasit-o si eu, ulterior am mai verificat ai am văzut ai legea cu semnătura electronică.. Nu se doreste neplata împrumutului, se dorește anularea executării silite după care sa se plateaca direct către cei de la zaplo suma restanță (fara penalități) sau ajungerea la un acord.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
AllyMagd, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de cesiune împrumut online. mai sunt valabile contractele încheiate astfel? crisanvasile crisanvasile buna ziua, Am facut un imprumut de 1200 lei la un IFN(ex.Zaplo.ro) si din motive personale nu am putut sa achit creditul.Dobanda 1,2%/zi,adica 12 ... (vezi toată discuția)
Executare silita zaplo ifn Anabella31 Anabella31 Buna seara. In Martie 2016 am luat un imprumut de 600 de lei de la Zaplo Ifn in baza unui credit online cu semnatura electronica. Mentionez ca mama este ... (vezi toată discuția)
Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)