avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la IFN-uri doar cu o copie de buletin. Am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. Ce pot face?

În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să facă mai multe credite online la diferite IFN-uri. Eu am aflat doar in 2018 când am vrut sa iau un credit și cei de la banca mi-au spus spre surprinderea mea că sunt băgat ca și datornic la biroul de credit. Am depus plângere penală la politie spunandu-le și cine este autorul. L-au chemat la politie dar între timp a plecat în Germania. Anul acesta am aflat de al doilea credit la alt IFN aceștia punandu-mi direct poprire pe salariu. Am făcut din nou plângere penală la politie dar banii mi i-au luat deja din salariu. Ce as putea sa fac in caz că mă mai trezesc cu alte credite? Și cum pot sa scap de celelalte două? Și aș vrea să știu dacă pot afla undeva dacă mai am sau nu credite făcute în alte părți. Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Contestatie la executare ati depus?
Bună seara. Am avut situați similare. Achiziționări de bunuri de la Altex printr-un IFN, cu buletinul. Plângere penala evident și studiat dosarul cu un avocat. Ținut legătura cât mai strâns cu procurorul de caz pentru a soluționa cu celeritate dosarul.
Nu am depus contestație. Nici nu am știut că se poate. Polițistul mi-a zis să fac plângere penală și că o să se rezolve.

Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Daca in dosarul de credit nu exista semnatura celui din copia de buletin banuiesc ca printr-un test grafologic poate fi rezolvat rapid acest caz. Evident,cel care a aprobat creditul ar trebui audiat. Chestia cu creditul online nu presupune nici macar o intalnire (chiar si prin webcam) a partilor ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerile PENALE se depun la PARCHET. Contestaţia la EXECUTARE se depune la Judecătorie. Vreţi nu vreţi aţi intrat în păenjenişul Justiţiei Independente! Aşa că, e mai bine să mergeţi la un avocat! Treaba este lungă şi anevoioasă! Răbdare şi .... un Avocat BUN!

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul, in numele meu Naomi94 Naomi94 Buna ziua! In urma unui anunt de pe olx cu o masina de vanzare in leasing, am trimis pe whatsapp poza cu buletinul pentru a face un calcul de leasing. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna seara !! in 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi ... valentin60rot valentin60rot Buna seara !! In 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi a facut 7 credite la diverse IFN uri. S a deschis un dosar penal, iar in tot acest timp eu am avut ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuziva!? ma puteți ajuta cu un răspuns va ... Gabriela mka Gabriela mka Executare silita abuziva. Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Problema este următoarea în decursul zile de azi prietenul meu a primit poprire pe cardul ... (vezi toată discuția)