avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit cu buletinul, in numele meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit cu buletinul, in numele meu

Buna ziua!
In urma unui anunt de pe olx cu o masina de vanzare in leasing, am trimis pe whatsapp poza cu buletinul pentru a face un calcul de leasing. Nu am finalizat tranzactia, insa a doua zi am fost contactata de 2 ifn-uri la care era inregistrata o cerere de credit in numele meu. Acestea au putut fi anulate, insa in aceeasi zi am gasit la biroul de creditare 10 interogari de la 10 ifn-uri, practic au existat 10 cereri de credit in numele meu. Am depus plangere la politie in aceeasi zi. In ziua urmatoare am vazut ca 2 credite au fost aprobate. Am fost din nou la politie si am dat toate detaliile. Declaratiile mele au fost inaintate catre parchet. Intre timp am contactat cele 2 ifn-uri la care exista credite in numele meu si am aflat ca modalitatea lor de verificare a identitatii presupune o poza cu buletinul si o poza cu persoana (nu cu buletinul in mana). De asemenea, ei sustin ca au transferat banii intr-un cont libra respectiv un cont revolut pe numele meu. Nu am deschis eu aceste conturi. Mai mult, la revolut am cont (nu aici au intrat banii) si am inteles ca nu este posibila deschiderea unui al doilea cont cu aceleasi date personale.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a evita situatia in care voi fi obligata sa achit eu aceste credite?
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Pai, daca cele relatate de dvs sunt adevarate, nu se va ajunge in situatia sa achitati acele credite!
Nu ati luat dvs acele credite, nu?
Ce nu am inteles, este, de ce ati trimis buletinul pentru un calcul de leasing? Cum ajuta buletinul la acel calcul?
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
trandafir2, moderator
Nu am luat eu acele credite.
Cat priveste trimiterea buletinului, aici a fost greseala mea. Nu am stiut si nu am fost suficient de precauta.


interventie moderator : mesajele imediat anterioare nu se citeaza, este inutil, se incarca discutia fara rost
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
trandafir2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, in acest caz, in cadrul procesului penal o sa solicitati desfiintarea acelor inscrisuri, exista o procedura speciala pentru aceste situatii.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați făcut cam maxim ce se poate face. De acum încolo, dacă poliția nu dă de escroci, va trebui să explicați fiecărui IFN care vă contactează, că nu ați făcut împrumutul, că dacă insistă le veți face plângere penală pentru complicitate la escrocherie, pentru felul superficial în care au procedat la acordarea împrumutului, și că de fapt ei sunt victima, nu dvs.

Dar, Dumnezeule, când o să înțelegem că nu avem obligația de a da copii după acte nimănui, ci doar să ne identificăm!?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta stiu ca nu se rezolva mare lucru, asta este teapa la moda acum, credite on line, trebuie sa platesti astfel ajungi la executare silita. Plangerea penala este...frectie de lemn.

Alte discuții în legătură

Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)
Credit fals Alecu Ru Alecu Ru Buna ziua. Soția mea a făcut o cerere la un IFN unde sa aprobat suma de 500 de lei în numele meu cu o poza cu buletinul meu și o poza cu mine și buletinul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, vin și eu cu un subiect mai complex. am un băiat ... unsimpluom80 unsimpluom80 Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat în vârstă de 24 ani, muncește.. de câteva luni vorbește cu o fata pe internet (asa ... (vezi toată discuția)