Bună ziua. Pot vinde apartamentul mamei dacă eu am tutela speciala, iar dânsa se află într-un centru de îngrijire bătrâni? Ce presupune această tutela speciala? Am fost la un notariat și a zis că nu e posibil să vând acest apartament (în care oricum nu locuiește nimeni) și că trebuie să aștept decesul mamei!!! Eu vreau să poată beneficia de o viață mai bună, degeaba vând după ce ea nu mai este. Întrebarea mea este: cum se poate vinde acel apartament? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Bună ziua. Și eu mă confrunt cu situația tutelei. Părerea mea personală este că puteți să îi deschideți un cont pentru pensie. Se poate face online cu datele dânsei, cu scanarea fotografiei. Nu este complicat. Dacă găsiți un cămin cu 2000 lei vă puteți considera o persoană norocoasă. Prețul real este undeva la 4000 lei. Având în vedere starea de sănătate a mamei vă recomand să verificați condițiile. Nu orice cămin o primește. În cazul meu, mama are domiciliul în B, m-am adresat instantei de domiciliul (din C.I) iar la primul termen de judecata și-au declinat competenta, trimițând dosarul la instanta unde este căminul de batrani, considerând că acolo e domiciliul. Din luna martie tot alerg pe la judecătorii ca să pot obține "tutela speciala " Așa că multă răbdare și succes
Bună ziua. Eu sunt tutorele mamei și as vrea să știu dacă pot face un contract de întreținere pe numele meu. Care sunt condițiile? Trebuie să locuiască la adresa din buletin? Mulțumesc anticipat pentru răspuns