avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala

cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind imobilizata. in plus nu poate vorbi in urma unui accident vascular cerebral. la spital mi-au spus ca nu permit intrarea unui notar. o declaratie de curatela la primarie nu se poate ptr ca ea se afla internata in B iar domiciliul stabil il are in alt judet si nu cred ca va mai ajunge acasa urmand a o interna intr-o unitate specializata din jurul B. am nevoie sa pot ridica pensia ptr a putea achita o parte din cheltuielile cu internarea in spitale.
care este modalitatea prin care pot obtine o procura fara a fi deplasata la notar ci doar pe baza actelor medicale care atesta starea de imobilizare?
Cel mai recent răspuns: Daniela Marinescu 1969 , utilizator 07:19, 19 Octombrie 2024
Nu se poate fara a fi in fata notarului, chiar si sa se deplaseze notarul la spital. Din ce in spuneti insa notarul va cere avizul Medicului din spital daca mama dvs va semna sau nu procura, pe baza actelor medicale nu va face nimeni nicio procura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa introduceti o cerere prin care solicitati curatela mamei, la judecatoria unde are domiciliul mama dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curatela se autorizeaza de autoritatea tutelara, daca doriti sa o puneti sub interdictie va dresati instantei de tutela pt a va numi tutore.
Buna seara.
Pentru moment puteti solicita ca mama dumneavoastra sa va scrie un fel de procura de mana pentru oficiul postal de unde i se vireaza pensia. Medicul va scrie "Data in fata mea", numarul fisei de internare, de cand este internata mama, data semnarii, va semna, aplica parafa si apoi mergeti la camera de garda sa aplicati stampila spitalului. Asta pentru a va putea descurca pe moment. Daca medicul se opune si la acest fapt, nu este normal (s-a opus cu notarul). Oficiul postal va va putea da banii pe baza acelei procuri de mana parafata de spital, dar va trebui sa rezolvati problema cu notarul. Sanatate mamei.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
tarkan, utilizator
am discutat cu un notar si mi-a recomandat curatela la primarie dar din informatiile gasite pe net acest lucru implica o ancheta sociala la domiciliu iar acasa nu stiu cand va mai ajunge.
pe mine nu ma intereseaza pensia ei decat ptr a achita tariful de internare intr-un centru specializat, nu mai spun ca trebuie sa completez din veniturile proprii inca o data pensia ei ca sunt niste tarife de speriat.

1. daca solicit curatela in instanta va mai fi necesara ancheta sociala sau se va lua o decizie numai pe baza actelor medicale?
2. mai am un frate si banuiesc ca trebuie sa obtin si consintamantul lui. pot lua o declaratie de la el prin care isi exprima acordul privind detinerea curatelei de catre mine, declaratie pe care sa o depun odata cu celelalte documente la judecatorie sau trebuie sa se prezinte personal in fata judecatorului?
3. pot solicita curatela la instanta unde am eu domiciliul avand in vedere ca mama este internata acum in B?
4. daca depun actele la domicliul mamei pot solicita judecarea in lipsa in acest caz?
5. exista vreun model de solicitare a curatelei? (cred ca o sa scormonesc netul in cautare)
multumesc anticipat ptr raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Curatela bolnav nedeplasabil cyan cyan ma aflu in situatia urmatoare: mama mea a facut recent un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas partial paralizata, nu se poate deplasa, este ... (vezi toată discuția)
Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)