avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Pot vinde apartamentul mamei dacă eu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Pot vinde apartamentul mamei dacă eu am tutela speciala, ...

Bună ziua. Pot vinde apartamentul mamei dacă eu am tutela speciala, iar dânsa se află într-un centru de îngrijire bătrâni? Ce presupune această tutela speciala? Am fost la un notariat și a zis că nu e posibil să vând acest apartament (în care oricum nu locuiește nimeni) și că trebuie să aștept decesul mamei!!! Eu vreau să poată beneficia de o viață mai bună, degeaba vând după ce ea nu mai este. Întrebarea mea este: cum se poate vinde acel apartament? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:35, 19 Octombrie 2024
Tutorele nu are decât atribuții de administrare a bunurilor.
Vânzarea este un act de dispoziție, iar pentru asta, va trebuie autorizarea expresa a instantei pentru a vinde.
Asa ca, fie contactați un avocat și obțineți o hotărâre judecătorească de încuviințare a vânzării imobilului respectiv, fie așteptați decesul mamei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca tutore n-aveți atribuția de a vinde bunurile persoanei puse sub ocrotire.
Sunteți doar administrator, și atât.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare tutela batran Vartosu Vartosu In acest moment, tutela mamei mele este detinuta de unchiul meu, intrucat eu, sigura ei fiica, locuiesc in strainatate. Mama care are diverse probleme de ... (vezi toată discuția)
Interzis judecatoresc bep bep In ce conditii tutorele unei persoane puse sub interdictie prin sentinta judecatoreasca (alienare mintala) poate sa-si stabileasca domiciliul intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu ... tiucristina tiucristina Buna ziua, Mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu asistent prsonal (dementa, alzheimer) valabil 24 luni. Actualmente este internata la un ... (vezi toată discuția)