Punerea sub interdictie s-a facut prin hotarare judecatoreasca.Ce am intrebat e in legatura cu art. 144 alin. 2 din NCC
Tutorele nu poate, fără avizul consiliului de familie şi autorizarea instanţei de tutelă, să facă acte de înstrăinare, împărţeală, ipotecare ori de grevare cu alte sarcini reale a bunurilor minorului, să renunţe la drepturile patrimoniale ale acestuia, precum şi să încheie în mod valabil orice alte acte ce depăşesc dreptul de administrare
. Cine da autorizarea la care se face referire mai sus pentru ca tutorele sa vanda un bun al interzisului?
In plus, faptul ca tutorele are voie sa intrebuinteze veniturile si, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdictie ii da dreptul tutorelui de se se stabili intr-o locuinta a interzisului chiar daca interzisul nu locuieste acolo? Din moment ce interzisul este intr-un centru specializat, in ce fel ii imbunatateste conditiile de viata faptul ca tutorele ii foloseste un bun? Cred ca nu e OK ca tutorele sa se stabileasca in acel apartamant al interzisului. Cel putin asa cred...#-o