1/4 din salar sau 800 care este mai mare.
M-ar interesa sa stiu daca sporurile tatalui intra si acelea la salar, tinand cont de faptul ca ele sunt variabile in functie de cate zile pe luna lucreaza. Tatal are spor de noapte, bonuri alimentare si alte bonusuri.
Buna ziua,
Cum se calculeaza corect pensia alimentara a unui minor in cazul in care tatal are venituri diferite lunar si care ar fi procedura pentru a legaliza aceste schimbari? Pensia alimentara a minorului ar trebui sa includa si sporurile tatalui chiar daca acestea nu sunt fixe?
Sunt intr-o relatie o alta persoana. Minora are varsta de 4 ani, in sentinta mea de divort scrie ca nu am nevoie de acordul tatalui pentru schimbarea unitatii de invatamant. Copilul va locui cu mine si partenerul meu intr-un apartament. In orasul in care sunt nu am liniste deloc, nu ma descurc 100% cu toate cheltuielile, iar aceasta mutare eu o vad ca un avantaj atat pentru mine cat si pentru copil. Tatal ei se impotriveste mai mult si din orgoliu masculin pentru ca am reusit sa trec peste divort si sa imi refac viata.
Nu vrea, am incercat sa vorbesc ieri cu el, m-a amenintat. El nu e dispus sa vina sa isi vada copilul pentru ca implica costuri, eu i-am spus ca voi veni o data pe luna in oras si va putea sa o vada, dar nu accepta nici cum. Daca plec m-a asigurat ca o sa imi faca viata un calvar, sau pot sa plec dar renuntand la copil ceea ce iese din discutie.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri.
Noi am divortat la notar. Tatal are dreptul de a vizita minora 2 zile pe saptamana cu conditia sa o aduca la domiciliu la ora 20:00. In timpul vacantelor nu are dreptul de a o lua. Cand am divortat nu am declarat motivul divortului, acesta fiind alcolul, pentru ca nu am vrut sa privez minora de legatura cu tatal. Din pacate, de cand am divortat, nu reusesc sa am o relatie cat de cat ok cu tatal acesteia. Am avut si incident in care a adus minora baut acasa, recent i-a fost suspendat permisul tot pentru aceiasi problema. Nu l-am dat in tribunal sau alte lucruri tocmai pentru a nu-l priva de timpul sau cu minora, dar in ultima perioada minora imi spune ca tatal ei ii spune sa fie rea, sa se comporte urat cu mama, iar bunicul, care din pacate este alcolic, ii spune ca mama ei nu o iubeste. Este o situatie mai "speciala" sa zic asa, pentru ca si eu provin din familie divortata, iar tatal meu biologic nu m-a cautat niciodata si nu am vrut ca minora sa treaca prin aceiasi poveste.
Buna ziua,
Am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul deoarece in orasul in care sunt acum nu mai am liniste. Fostul sot nu este de acord deoarece spune ca il privez de dreptul de a-si vedea copilul daca eu plec din judet. In sentinta de divort este precizat ca trebuie sa il anunt cu 3 luni inainte de aceasta schimbare dar nu este precizat daca am sau nu nevoie de acordul lui. De asemenea minora este la mine tot timpul, el avand doar 2 zile pe saptamana cu aceasta. Intrebarea mea este: ma poate da in tribunal pentru ca imi schimb domiciliul? Sau ce poate sa faca?