avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Cum se calculeaza corect pensia alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Cum se calculeaza corect pensia alimentara a unui ...

Buna ziua,
Cum se calculeaza corect pensia alimentara a unui minor in cazul in care tatal are venituri diferite lunar si care ar fi procedura pentru a legaliza aceste schimbari? Pensia alimentara a minorului ar trebui sa includa si sporurile tatalui chiar daca acestea nu sunt fixe?
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Andandino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:44, 18 Decembrie 2024
Depinde de sporuri. Pensia se calculeaza in baza actului in acre e stabilita, nu stim ce zice acolo.
1/4 din salar sau 800 care este mai mare.
M-ar interesa sa stiu daca sporurile tatalui intra si acelea la salar, tinand cont de faptul ca ele sunt variabile in functie de cate zile pe luna lucreaza. Tatal are spor de noapte, bonuri alimentare si alte bonusuri.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Andandino, utilizator
Nu toate sporurile intra in venitul din care se calculeaza pensia. O astfel de pensie se „legalizeaza” la notra in procedura de divort sau in instanta, chiar fara divort. Discutati cu un avocat, vedeti daca puteti obtine o lista cu sporurile tatalui si discutati-le.
În principiu, pentru calcului pensiei se iau în considerare veniturile nete și sporurile, dacă acestea au caracter de continuitate. Mai precis, chiar dacă sporurile se acordă la câteva luni sau chiar anual, acordarea acestora trebuie să fie certă, nu ocazională/întâmplătoare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Carolina17 Carolina17 as vrea sa stiu in functie de ce anume se calculeaza pensia alimentara pt un copil ? salarul de incadrare este 2100lei iar in mana , cu sporuri si bonusuri, ia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fmrs Fmrs Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mica2010 mica2010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati/sa ma indrumati ce sa fac, in privinta unei probleme pe care o am . Sunt divortata de 8 luni si in urma acestui ... (vezi toată discuția)