avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

as vrea sa stiu in functie de ce anume se calculeaza pensia alimentara pt un copil ? salarul de incadrare este 2100lei iar in mana , cu sporuri si bonusuri, ia in jur de 2800lei
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 12:08, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
De venitul net adica de cat luati in mana.
Pensia de intretinere se calculeaza in functie de salariul de baza.Sporurile bonusurile nu se iau in calcul caci sunt ocazionale,La fel si norma de hrana nu se ia in considerare.
Deci 25% din salariul net nu brut se calculeaza.
Pentru un singur copil procentul maxim este de 25% din venitul lunar NET.
Cat si din orice alt venit precum: dobanzi bancare, chirii, arende sau proprietati ce pot genera astfel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Fmrs Fmrs Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)
Misiunile militare in strainatate sunt luate in calcul la pensia alimentara? Alinush11 Alinush11 Buna ziua. Misiunea de 6 luni in Afghanistan si banii aferenti intra in calculul pensiei de intretinere a copilului? Va multumesc (vezi toată discuția)