avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati/sa ma indrumati ce sa fac, in privinta unei probleme pe care o am .
Sunt divortata de 8 luni si in urma acestui divort s-a decis ca cei 2 copii minori sa ramna in grija mea si fostul sot sa-mi plateasca o pensie alimentara .Aceasta a fost hotarata la 33% din venitul acestuia.Dupa cum venitul sau este variabil, cum pot stii eu ce suma ar trebui sa primesc? Cum se poate socotii aceasta?.In primele 3 luni , pensia mi-a fost trimisa de catre firma la care lucreaza fostul sot , iar acum in ultimile 2 luni pensia mi-a fost trimisa de catre acesta.Imi puteti explica de ce ? Daca acesta primeste si bonuri valorice cat si bonuri cadou o data a 3 luni ,pot intra si ele in a fi socotite ca venit pentru pensia alimentara sau numai salariul realizat?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:21, 18 Iunie 2011
Va trebui sa va prezentati la firma unde lucreaza tatal copiilor si sa va lamuriti la contabilitate cum s-au efectuat retinerile si viramentele pensiei de intretinere datorate.
Acum, depinde si de modul in care a fost redactata hotararea, insa trebuie sa stiti faptul ca veniturile la care se raporteaza aceasta obligatie trebuie sa aiba caracter permanent. Asadar, problema care trebuie lamurita e daca acele venituri la care faceti referire au un astfel de statut, adica sunt permanente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Janina71 Janina71 Buna ziua. Am divortat de 2 ani si jumatate, am hotarare definitiva prin care s-a stabilit pensia de intretinere, dar nu este specificat cum se face ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere unostar unostar Buna ziua tuturor, As dori sa ma ajutati cu ce as putea face legal in privinta urmatoarei probleme pe care o am . Anul trecut in luna a zecea mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mi se opreste si din bonusuri si prime. cum pot indrepta situatia? radu010 radu010 In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate ... (vezi toată discuția)