Buna ziua tuturor,
As dori sa ma ajutati cu ce as putea face legal in privinta urmatoarei probleme pe care o am .
Anul trecut in luna a zecea mi s-a finalizat divortul .In urma desfacerii casatoriei mi s-au incredintat ambii copii, minori fiind, cu obligatia fostului sot , la plata pensiei de intretinere in beneficiul minorilor , in cuantum de 33% din veniturile pe care le realizeaza.
Din luna februarie al acestui an , unitatea la care lucreaza ,incepu-se sa-mi trimita pensia de intretinere ,prin mandat postal , dar nu o suma fixa , aceasta variand de la luna la luna, timp de 3 luni , dupa care am primit banii , tot prin mandat postal , din partea fostului sot.In primele doua luni am primit suma de 350 lei, apoi 340 lei , iar luna trecuta 300 lei.
Intrebarile mele sunt :
- in venitul realizat de acesta, sunt incluse si bonurile de masa si respectiv cele cadou?
-cum pot sti ce inseamna 33% din venitul pe care il realizeaza?Ar trebui sa cer unitatii la care lucreaza, sa-mi trimita ,,fluturasul,,cu veniturile realizate in fiecare luna? Daca am dreptul de a cere acest act,ar trebui sa deschid proces pentru a le obtine sau pentru a fixa o suma fixa pe luna cu privire la suma datorata copiilor?
Va rog sa ma sfatuiti cu ce ar fi cel mai bine sa fac in aceasta privinta.Am un salariu de 800 ron , o casa de intretinut , 2 copii care sunt la scoala iar pentru unul di ei platesc pregatire la doua obiecte fiind inclasa a 7 a, iar tatal , nu contribuie cu nimic in plus.
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat .
Se calculeaza la venitul net obtinut de debitorul obligatiei de intretinere.El se popreste de catre serviciul de contabilitate unde lucreaza si probabil venitul variaza de la o luna la alta.Nu aveti cum sa aflati venitul tatalui, doar sa depuneti o noua cerere in instanta de majorare a pensiei de intretinere pe motiv ca, nevoile de intretinere ale copiilor au crescut si numai daca stiti ca tatal are venituri mai mari decat declara. Solicitati instantei sa faca adresa la locul de munca si la fisc pentru a comunica veniturile reale ale paratului( tatalui).
Din moment ce aveti o hotarare prin care vi s-a stabilit procentul de 33 % din venituri si nu suma fixa, nu mai puteti introduce o cerere de majorare a pensiei alimentare. Cererea va fi respinsa deoarece 33 % este procentul maxim ce poate fi acordat ca obligatie de intretinere pentru doi copii.
Si de unde stiu eu care sunt cei 33 % din veniturile sale , atata timp cat nu am nici o hartie care sa evidentieze venitul sau.El imi poate trimite orice suma vrea.De aceea va intreb ce pot face pentru a sti venitul sau realizat din luna a zecea a anului trecut pana in prezent , pentru a calcula cei 33%.
Va multumesc
Avand in vedere faptul ca ati primit pensia de intretinere trimisa de fostul sot,s-ar putea ca acesta sa-si fi schimbat locul de munca iar noul angajator sa nu cunoasca faptul ca are aceasta obligatie de plata.
Verificati la angajatorul care v-a trimis pana lunile trecute pensia.In caz ca si-a schimbat locul de munca,incercati sa aflati care este noul angajator si depuneti cerere pt.retinerea pensiei, insotita de hotararea instantei(titlul executoriu.
In situatia in care nu si-a schimbat locul de munca actionati in instanta angajatorul pentru nerespectarea obligatiei stabilite de instanta.