avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara, am doi copii in concubinaj,recunoscuti de catre tata.Tatal copiilor a plecat la munca in Germania,unde sa impacat cu fosta sotie ,,,copii au 2 ani,4 ani,,.Trimite 100 de euro si cate un telelefon sa vada ce mai fac copii.As vrea sa deschid proces de stabilire a pensiei alimentare,dar refuza sa imi trimita acte de la firma unde lucreaza ca sofer pe tir.as vrea sa stiu ce pot sa faccat ar trebui sa fie pensia copiilor,,,,sunt avertizata daca deschid proces imi ia copii,,,.UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ?
Trebuie sa introduceti actiune in instanta pentru incredintarea minorilor, stabilirea domiciliului acestora la Dvs si obligarea tatalui la pensie de intretinere. Urmeaza sa stabiliti daca vreti custodie comuna sau exclusiva.
Daca refuza sa va furnizeze dovada veniturilor, nu e nicio problema.
Veti arata instantei care este locul de munca al acestuia si instanta va face adresa la firma angajatoare pentru a afla veniturile acestuia pe ultimele 6 luni pentru a stabili pensia de intretinere pentru minori.
Nu are cum sa va ia minorii, atata timp cat in instanta veti dovedi ca va ocupati de cresterea acestora, cu atat mai mult cu cat el s-a impacat cu fosta sotie. Numai in cazuri extreme minorii pot fi incredintati tatalui.
Daca nu am adresa la firma unde lucreaza?
mi sa spus ca in romania se plateste 25%din salarul minim el imi da si asa mai mult
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Obligatia de intretinere pentru doi copii nu poate depasi 33 % din veniturile debitorului. Daca debitorul are trei sau mai multi copii in intretinere (nu ati specificat daca mai are si alti copii in afara de cei 2 cu dv), obligatia nu poate depasi 1/2 din venituri.

Referitor la cazul dv:
- tatal nu are niciun interes sa va trimita actele de la angajator;
- avand in vedere faptul ca tatal copiilor este sofer de tir, probabil ca mare parte din banii pe care acesta ii primeste de la angajator reprezinta diurna. Conform dispozitiilor legale, diurna nu poate fi urmarita pentru niciun fel de datorii, deci nu va face parte nici din baza de calcul a pensie de intretinere
- pensia va fi stabilita la venitul net din contract (probabil un venit mic, posibil chiar cel minim pe economie) asta daca veti reusi sa faceti dovada ca el lucreaza, sau la salariul minim pe economie daca nu veti reusi sa faceti dovada locului de munca
- chiar daca veti obtine o hotarare de stabilire a pensiei la venitul din Germania, procedura de executare silita este greoaie, consuma timp, bani si energie, stres
- tianad cont de faptul ca in prezent va trimite totusi bani, chiar un pic mai mult decat ar fi pensia rapoartata la ventiul minim pe economia din Romania si se intereseaza totusi de copii, incercai sa cadeti de comun acord asupra unei sume pentru copii
nu are alti copii cu sotia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere norby2 norby2 Buna ziua . Am 19 ani si sunt student . Azi am discutat cu tata despre pensia de intretinere care trebuie sa o dea pana ce imi termin studile dar sa nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca doresc sa-l dau in judecata pe ... Hanna2019 Hanna2019 Buna seara! As dori sa stiu daca doresc sa-l dau in judecata pe tatăl copilului pentru a stabili plata pensiei alimentare întrucât copilul este recunoscut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)