In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate decat cele cu caracter permanent sau nu. De la locul de munca mi-a fost oprit si un procent din prima de Paste pe care am incasat-o. Cum pot face sa remediez situatia si pensia sa-mi fie oprita doar din veniturile cu caracter permanent.
Multumesc
Nu puteti remedia nimic, dar puteti verifica cum scrie in hotararea judecatoreasca. Cred ca angajatorul a procedat legal retinandu-va din prima de paste!SUCCES!
De ce nu mai pot remedia nimic. Nu se poate apela din nou la judecatorie pentru a face diferenta clara intre veniturile care se iau sau nu in calcul la pensia alimentara?
Multumesc.
Distinse domn! Instanta se raporteaza la venit net si brut, nu la diferitele forma de plata(bonuri de masa, prima de paste, etc).Intelegeti? Ce solicitati dvs. nu se poate face! Dar daca prima de paste e un venit net, e clar ca retinerea se face si asupra ei! Deci instanta lucreaza cu net si brut(eventual) s-atat! Imi pare rau ca nu va pot da alt raspuns dar asa este! SUCCES!
De regula, in baza de calcul a pensiei de intretinere sunt avute in vedere veniturile nete cu caracter de continuitate pe ultimele sase luni.
Dv trebuia, prin intampinare, sa aduceti la cunsotinta instantei faptul ca, ocazional, exista posibilitatea sa bebeficiati de vreo prima care nu are caracter de continuitate si sa solicitati sa nu fie retinuta in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Puteti incerca sa faceti o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii.
Multumesc pentru raspuns. Nu as vrea sa profit de bunavointa dvs. dar a-ti putea sa-mi spuneti in ce consta acea cerere de lamurire? este o cerere adresata judecatoriei sau cum?
Din ce am citit eu din moment ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila si in ea este trecut ca procent din venit net tot ceea ce pot face este sa intentez un nou proces. este adevarat?
Multumesc.