avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare despre pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare despre pensia alimentara

Sunt divortata de 4 luni si primesc pensie alimentara pentru copil de 25% din venitul net al fostului sot, asa s-a stabilit in instanta la divort. Fostul sot lucreaza la o unitate militara si venitul net este mic dar pe langa acesti bani ii revin si altii cum ar fii bani pentru chirie, bani pentru alimente, diverse misiuni, bani de haine militare; in concluzie ar avea posibilitatea sa ofere mai multi bani pentru creseterea copilului. Va intreb daca eu as putea schimba acum ceva din ce s-a hotarat pentru a obtine mai multi bani pentru copil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Milady09 , utilizator 12:21, 30 Martie 2012
Daca doriti, uitati-va si peste discutia asta
www.avocatnet.ro/content/for...
Pensia de intretinere se stabileste in functie de venitul lunar net, iar practica este de a stabili pensia in functie de venitul lunar cu caracter permanent.
Banii de chirie ii primeste in baza unui contract de inchirieie si sunt destinati strict pentru plata chiriei, nu intra in venitul lunar net si nici in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Banii pentru haine se acorda strict pentru achizitionarea/confectionarea hainei militare si numai atunci cand unitatea nu ii asigura acestuia produsul in sine. Nu intra in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Sporurile pentru misiuni pot intra in bazade calcul daca misiunile au caracter permanet. Dasca sunt ''diverse'', fara continuitate, nu intra in baza decalcul.
Norma de hrana - situatia este interpretabila. Unele instante o retina in baza de calcul, altele nu.
@m_ella2005, imi permiteti sa va contrazic in mare parte.

Dna mihamada, daca copilului ii revine procentul de 25% si nu o suma fixa, iar aceste venituri au fost declarate in stabilirea pensiei de intretinere, atunci suma pe care trebuie sa o primiti pentru cresterea copilului, trebuie sa includa TOATE veniturile tatalui.

Daca insa in instanta, nu s-au adus decat veniturile SALARIALE ale tatalui, atunci instanta a hotarat doar in baza acestui venit.

Nu vorbesc din povesti, ci din experienta proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor, cadru militar Andreea Istrate Andreea Istrate Pentru stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate de catre tata minorului se au in vedere diverse sume de bani ce constituie venitul sau ... (vezi toată discuția)
Norma de hrana in pensia de intretinere bmc-monica bmc-monica La calcularea pensiei de intretinere pt minor se ia in considerare norma de hrana a militarilor? In cazul obtinerii unei majorari a pensiei datorita acestui ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)