ioana_popescu95 a scris:
Buna ziua,
sunt in aceeasi situatie numai ca tatal are tupeul ca dupa ce am fost de acord sa nu se considere noema de grana 9 am stabilit de acord comun o valoare a pensiei alimentare) sa ceara acum diminuarea acesteia.
Norma d e hrana in cazul lui este mereu in bani si permanenta deci nu inteleg atat tip cat la banca se ia in considerare ca un venit fix si permanet in cazul uni copil de ce nu se procedeaza la fel
Va rog sa imi spuneti daca ati rezolvat ceva.
Multumesc,
1. Doamna, nu trebuie sa fiti dumneavoastra de acord ca norma de hrana sa nu fie luata in considerare; nu aveti nicio calitate si nu faceti dumneavoastra legile.
Legea spune clar ca obligatia de intretinere este stabilita din "venitul lunar net", nu "venitul lunar net si alte beneficii", iar venitul este stabilit de angajator, nu de dv.
Militarii, functionarii publici cu statu special, alte categorii, nu au voie sa desfasoare alete activitati in afara de obligatiile de serviciu si, eventual, activitati didactice, singurul lor venit luar net fiind astfel salariul.
Conform Codului fiscal, norma de harana nu intra in categoria veniturilor salariale.
Conform legii in baza careia se acorda, norma de harana are destinatia stricta de a harani personalul care beneficiaza de ea in baza raportuirlor de serviciu si pentru perioada cat se afla la serviciu. Exista situatii in care anagajatii primesc produse si nu bani, la fel cum primesc uniforma de serviciu, sau echivelantul in bani a uniformei, sau li se asigura o locuinta, ori bani de chirie. Sumele astea au o destinatie stricta. Sunt militari care primesc norma speciala de 5 tigari/ zi, logic ca cei care nu fumeaza vor primi contravaloarea acestora. Si cel care fumeaza, ce sa faca? Sa vina la copil cu o tigara "uite tata dreptul tau, ca m-a obligat instanta".
Conform Codului de procedura civila, sumele cu destinatie speciala, nu pot fi urmarite pentru nicun fel de datorii.
2. In ceea ce priveste banca...., dumneavoastra mergeti la banca sa imprumutati bani, e optiunea dv, nu mergeti acolo sa vi se stabileasca drepturi. Situatia nu are nicio legatura cu dreptul copilului la intretinere, drept pe care il garanteaza legea. Mersul la banca e ca si cum ai imprumuta bani de la un vecin, te supui conditiilor impuse de vecin, la fel, va supuneti conditiilor impuse de banca. Iar la banca, daca nu ai venituri suficiente, vii cu un garant. Ei pensia de intretinere nu o poti solicta de la vecin sau garant.