avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara mi se opreste si din bonusuri si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara mi se opreste si din bonusuri si prime. Cum pot indrepta situatia?

In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate decat cele cu caracter permanent sau nu. De la locul de munca mi-a fost oprit si un procent din prima de Paste pe care am incasat-o. Cum pot face sa remediez situatia si pensia sa-mi fie oprita doar din veniturile cu caracter permanent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: criss70 , utilizator 20:54, 11 Noiembrie 2012
Iar fostul meu sot se incapataneaza sa declare doar aprox 900 lei( venitul in lei realizat lunat) , desi face voiaje pe bani foarte multi. Am cerut in instanta pensia in suma fixa, o suma pe care am considerat eu ca trebuie sa o cer, iar instanta a aprobat 1500 lei lunar, deci cu mult mai mult decat pretinde el ca ar castiga. Asa ca va urez si eu "Succes" dar se pare ca justitia chiar apara drepturile copiilor. Deci va puteti bucura ca ati oferit ceva in plus copilului dvs!
Stimate sorin2008,
Imi pare rau ca asta ai inteles din ce am scris. In primul rand ca nu mi se pare greu sa cresc un copil singura, nu ai inteles corec chiar daca il cresc singura de la 10 luni jumatate, in al doilea rand daca tatal a cerut in instanta ca minorul sa fie incredintat mamei spre crestere si educare ce trebuia sa fac? si in al treilea rand oricat as cheltui cu cresterea si educatia copilului nu cred ca fac suficient in raport cu rezultatele pe care le are si cu satisfactiile pe care mi le ofera in fiecare zi. Asa ca ar trebui sa te gandesti mai bine la copilul tau ptr ca e o zicala care spune : " cine seamana vant culege furtuna "
Nu ati inteles nimic raspunsul lui sorin 2008 si va luati de om degeaba. El este persoana de la salarizare, nu debitorul obligatiei de intretinere, ci tertul poprit, cel ce trebuie sa faca retinerile din venitul debitorului. Din mesajul sau reiese clar ca impotriva lui, a persoanei care face retinerea pe satatul de plata, a fost depusa o plangere penala pe motiv ca nu ar fi retinut pensia din toti banii incasati de catre debitor, iar dupa doi ani de cercetari s-a dovedit faptul ca retinerile au fost corecte, fara sumele cu destinatie speciala pe care legiuitorul le-a inclus in categoria celor ce nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Multumim @ella_2005 ca ne-ati luminat ca userul la care faceti referire a fost parte intr-un dosar in care judecatorul a actionat in interesul superior al minorului!

Slava Domnului ca astfel de judecatori sunt ... putini!
Buna seara.As vrea daca se poate sa ma ajute cineva cu datele de contact ale lui SORIN 2008.Mi-ar fi de mare ajutor sfaturile lui in ce priveste retinerea pensiei alimentare.Va multumesc ptr ajutor.Eu lucrez in mediu cu radiatii (conditii deosebite) conform HG655/1990 si mi se opreste pensie si la sporurile de lucru in conditii deosebite.Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca este corect?Va multumesc ptr sprijin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara? 87654321 87654321 Buna ziua, am o intrebare referitoare la cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil minor in cazul unui divort, am inteles ca este un procent din ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensia alimentara mihamada mihamada Sunt divortata de 4 luni si primesc pensie alimentara pentru copil de 25% din venitul net al fostului sot, asa s-a stabilit in instanta la divort. Fostul sot ... (vezi toată discuția)