In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate decat cele cu caracter permanent sau nu. De la locul de munca mi-a fost oprit si un procent din prima de Paste pe care am incasat-o. Cum pot face sa remediez situatia si pensia sa-mi fie oprita doar din veniturile cu caracter permanent.
Multumesc
@radu010, procentul din venit, hotarat de instanta se aplica in cazul oricaror venituri pe care dvs le realizati. Nu va inteleg nelamurirea. Daca solicitati la momentul judecarii dosarului, o suma fixa, raportata la ultimele 6 luni ale veniturilor realizate, atunci suma aferenta pensiei de intretinere datorata minorului/minorilor era constanta. Avand in vedere ca in hotararea judecatoreasca se precizieaza procentul, atunci si pensia de intretinere variaza in functie de veniturile realizate.
Asa cum si veniturile dvs pot varia, in cazul de fata, prima de Paste obtinuta, in acelasi fel, variaza si pensia de intretinere.
Ceea ce puteti face este sa deschideti un nou dosar prin care sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere in suma fixa. Insa trebuie sa motivati acest lucru cu argumente care sa nu lezeze interesul superior al minorului/minorilor. Faptul ca dvs nu considerati normal ca minorul sa beneficieze de pe urma obtinerii de catre dvs a unui venit suplimentar nu constituie un argument solid in fata instantei.
Acelasi lucru a incercat sa obtina si tatal minorului nostru, iar instanta i-a respins cererea ca nemotivata.
si in cazul meu,in momentul in care am executat hotararea ptr obtinerea pensiei,care era in procent,expertul contabil a calculat suma la toate veniturile nete obtinute.era vb de contracte de ambarcare,in care erau cuprinse si sporurile si diurna,bani ce ii intrau fostului sot in cont in totalitate.
Problema nu este ce vreau eu ci faptul ca in toate trebuie sa existe o limita clar definita. acuma daca ma duc si donez sange si primesc 4 bonuri de masa, unul tb trimis cu titlu de pensie alimentara ca am realizat venituri?????? Ce mi-e prima de paste ca e data tot in bonuri de masa sau cadou ce mi-e donarea de sange.
Daca merg pe santier si am o norma de hrana pe zii care imi este pusa de firma pe card, acuma platesc 1/4 din ea cu titlu de pensie ca e venit realizat... haide sa fim putin realisti in ceea ce vrem.
Multumesc
cred ca tu nu esti deloc realist! daca hotararea stabileste ceva, acel lucru trebuie respectat! cred ca derapezi intr-o zona unde logica nu isi mai are sensul! Oricum, SUCCES!
Daca primesti o prima de Paste sau de Craciun de exemplu, ce ti se pare nefiresc ca din ea sa dai si copilului tau ? El nu mai mananca daca e Paste sau Craciun, nu se mai imbraca sau consideri ca 1/4 din cat castigi e suficient pentru cresterea si educatia lui? I-a intreaba si tu din curiozitate un alt coleg care are copil si vezi cam cat se cheltuie, apoi pune in balanta si trage o linie, numai asa vezi cum e mai bine: avand copilul sau platind pensie alimentara?
Mai tine cont de ceva: probabil copilul l-ati dorit amandoi dar de crescut il creste unul singur.