In urma divortului am fost obligat la plata pensiei alimentare ca procent din veniturile lunare, fara a se specifica daca in aceste venituri sunt considerate decat cele cu caracter permanent sau nu. De la locul de munca mi-a fost oprit si un procent din prima de Paste pe care am incasat-o. Cum pot face sa remediez situatia si pensia sa-mi fie oprita doar din veniturile cu caracter permanent.
Multumesc
Buna ziua la toata lumea.
Inainte de a face afirmatii, va rog sa cititi legea foarte bine si sa o aplicati corect domnilor juristi.
Legea se aplica nu se interpreteaza
"Plecand de la dispozitiile art.409 alin.7 al Codului de procedura civila din care reiese faptul ca “ alocatiile de stat, indemnizatiile pentru copii,…, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala , stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii” si coroborat cu Tratatul dreptul familiei care spune ca “ la calcularea cuantumului pensiei de intretinere nu se iau in calcul decat veniturile obisnuite, si nu cele intamplatoare, cum sunt de exemplu, cele din ore suplimentare; de asemenea, nu se iau in considereare indemnizatiile de deplasare, de transferare, de concediere si, in general, sumele care nu au caracter permanent; sporul celor incadrati care lucreaza in conditii deosebite de munca nu se include in castigul din munca ce se ia ca baza la calcularea pensiei de intretinere"
Mentionez faptul ca eu personal am fost cercetat penal timp de 2 ani pentru ca nu opream pensie alimentara din sporurile cu caracter nepermanent si apoi s-au convins ca aplic corect legea.
Iar pentru doamna "piscan_doina", daca i se pare greu cresterea copilului, acceptati custodia comuna a copilului sau incredintati spre crestere si educare copilul tatalui, nu va ganditi numai la BANI.
cu respect si suze daca am suparat pe cineva
Imi permit sa va contrazic dle sorin2008, mai cu seama ca din postarea dvs reiese frustrarea personala, nu gandul patern catre interesul superior al propriului copil.
Daca instanta a decis procent din venitul dvs, hotararea a fost o consecinta a unei adeverinte de venit a dvs din ultimele 6 luni. In acele luni, e posibil ca dvs sa fi inregistrat venituri fluctuante (cazul bonificatiei la care face referire userul care a deschis acest topic). Sau nu. Din punct de vedere legal, institutia la care sunteti angajat stie ca are de retinut din VENITURILE dvs (nu din SALARIU!!), procentul respectiv. Daca in luna X, primiti un venit mai mare, exponential creste si pensia datorata copilului dvs.
Acelasi lucru sunt convinsa ca il face si mama copilului dvs. Daca are posibilitatea de a primi intr-o luna un venit mai mare, nu cred ca are o suma fixa alocata cresterii copilului si sunt convinsa ca are bucuria de a-i oferi copilului si alte beneficii materiale, pe care poate lunar nu si le permite sa i le acorde.
Daca si-ar cumpara pantofi din banii suplimentari sau ar pleca pe Coasta de Azur singura, as intelege remarciile dvs. Insa am o vaga impresie ca nu e vorba de asa ceva ...
doamna "milady09" , dumneavoastra spuneti teorii si nu fac subiectul acestui topic.
Va rog cititi legea, repet legea se aplica nu se interpeteaza.
Eu personal am fost cercetat penal pentru asa ceva si am hotararare definitiva si irevocabila de la procuratura ca am aplicat corect procentul de pensie.
Daca nu stiti legea, va rog nu va dati cu parerea.
Eu raspund de salarizare la institutia mea.
Va rog inca odata, nu cautati bani de la barbati care nu stiu legea, mai bine acceptati custodia comuna sau lasati copii la tatal lor daca va este greu
Ma repet, va rog sa citit legea inainte de a posta, omul care a deschis subiectul, vrea un cadru legal si eu l am oferit
Dle sorin2008, dumneavoastra poate vorbiti din povesti, eu va vorbesc din experienta, acesta este si motivul pentru care am postat in aceasta discutie.
Tatal minorului, in cazul meu, a deschis dosar de micsorare a pensiei de intretinere datorata minorului, tocmai din acest motiv pentru care vi se citeste atat dumneavoastra cat si userului care a deschis acest topic nemultumirea fata de faptul ca propriul copil beneficiaza de o suma mai mare de bani, atunci cand si venitul dvs ca parinte creste si m-am aparat singura in acel dosar, iar in urma sfaturilor primite pe acest forum, spre suprinderea dvs si a altor tati, cu aceeasi nemultumire ca dvs, cererea a fost respinsa ca neintemeiata!
Si ,,, inca un amanunt, stimate domn sorin2008, eu si tatal copilului nostru exercitam in comun autoritatea parinteasca, deci nu emiteti judecati general valabile... sau altfel spus, nu are legatura coada vacii cu stampila de la Prefectura :-). Dumneavoastra sunteti cel care puneti o ecuatie intre suma de bani datorata copilului si implicarea in viata lui,...
stimata doamna "milady09", va rog citit temeiul legal pe care l-am spus.
si eu vorbesc din proprie experienta, am fost cercetat penal timp de doi ani si pana la urma s-au convins domni procurori ca am dreptate. Pe scurt nu se opreste pensie alimentara din veniturile care nu au caracter permanent si continuitate.
Repet stimata doamna, am hotarare definitiva si ierevocabila in acest sens, asa ca nu puteti sa-mi psuneti ca vorbesc "povesti", inca odata si pentru ultima data cititi legea.
Cu respect si va rog tati aparativa drepturile