avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Shinebtu91

Activitate Shinebtu91

Bună ziua ,
Va roga sa imi spuneți dacă știți, s-a adoptat propunerea legislativa privind obligatia șoferilor începători sa conducă o masina cu o putere mai mica de 100cp ?
Am găsit ca a trecut de senat însă nimic mai mult .
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Clarificări timp de lucru
1. Inițial, motivarea ( verbala ) a fost ca în primele 6 luni nu avem dreptul la concediu , după ce am arătat ca în contract este menționat 21 zile , a motivat (verbal) ca el nu are bani sa plătească oamenii sa stea în concedii asa ca mai bine ma concediază decât sa îmi dea concediu sa audă și ceilalți angajați ca sunt în concediu.
Angajatul ideal fiind acela ce nu ii pasa câte ore lucrează atâta timp cât sefu' da seara o lada cu bere.

2. Da, era in afara sediului , în funcție de echipa unde ești repartizat ,distanta unde se lucra varia între 10 și 100 km .
Bună ziua .
Doresc sa primesc răspuns la doua aspecte legate de legislația muncii , dacă se poate .
1. Poate fi motiv de demisie fără preaviz din vina angajatorului , refuzul de a acorda concediu de odihna? În ultimele 12 luni nu a acordat nici o zi de concediu de odihna și nici nu exista planificarea concediilor de odihna .
2. Seara primim mesaj " mâine ne vedem la ora 6:45 la una din locațiile firmei. " de acolo cu auto aparținând firmei mergem sa lucram în diverse locații.
Lucram 8 ore , apoi ne întoarcem 1-2 ore spre locația unde ne-am întâlnit dimineața, ne luam auto personal și mergem acasă.
Cum este corect sa fim pontati? 8 ore sau întreaga durata cât suntem la dispoziția angajatorului ?