avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificări timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificări timp de lucru

Bună ziua .
Doresc sa primesc răspuns la doua aspecte legate de legislația muncii , dacă se poate .
1. Poate fi motiv de demisie fără preaviz din vina angajatorului , refuzul de a acorda concediu de odihna? În ultimele 12 luni nu a acordat nici o zi de concediu de odihna și nici nu exista planificarea concediilor de odihna .
2. Seara primim mesaj " mâine ne vedem la ora 6:45 la una din locațiile firmei. " de acolo cu auto aparținând firmei mergem sa lucram în diverse locații.
Lucram 8 ore , apoi ne întoarcem 1-2 ore spre locația unde ne-am întâlnit dimineața, ne luam auto personal și mergem acasă.
Cum este corect sa fim pontati? 8 ore sau întreaga durata cât suntem la dispoziția angajatorului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 3 Octombrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1, Depinde de motivul refuzului.

2. Acele locatii se afla in afara sediului ? la cati km?
1. Inițial, motivarea ( verbala ) a fost ca în primele 6 luni nu avem dreptul la concediu , după ce am arătat ca în contract este menționat 21 zile , a motivat (verbal) ca el nu are bani sa plătească oamenii sa stea în concedii asa ca mai bine ma concediază decât sa îmi dea concediu sa audă și ceilalți angajați ca sunt în concediu.
Angajatul ideal fiind acela ce nu ii pasa câte ore lucrează atâta timp cât sefu' da seara o lada cu bere.

2. Da, era in afara sediului , în funcție de echipa unde ești repartizat ,distanta unde se lucra varia între 10 și 100 km .
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Shinebtu91, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Motivarea este eronata ... Acordarea concediului de odihnă unui salariat nu poate fi condiţionată de trecerea unei anumite perioade de la angajare, o astfel de regulă neexistând în legislaţia muncii.

2. Peste 5 km inseamna delegatie , ceea ce presupune acordarea unei diurne.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Angajatorul este obiligat sa acorde in natura concediu de odihna. Compesarea in bani este posibila doar la incetarea contractului de munca.
2.Timpul petrecut la dispozitia angajatorului trebuie platit.


@ Shinebtu91

vedeti si
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in somaj?? razvan017 razvan017 Lucrez ca sofer la o societata mica in judetul Arges,conducator auto dupa o perioada de timp lucrata mai exact 4 ani la numar nu am primit concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si c.o. tory_bei tory_bei 1.Daca salariatul nu solicita printr-o cerere orele suplimntare il trimeti cu forta? Oug 83 2014 nu-ti da voie sa la platesti. 2. Daca nu solitita ... (vezi toată discuția)