avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate MariusDaniel18

Activitate MariusDaniel18

Salut, in urma cu 2 săptămâni mi s a suspendat permisul de conducere a 2a oara intr un an
Si mi s a marit perioada de suspendare
Întrebarea mea este daca pot dă redobândirea pentru reducerea perioadei de suspendare

Cornel Vasile a scris:

Categoriile B, B extins, B1 si BE iti ofera posibilitatea de a conduce ansamblul de vehicule a caror masa totala maxima autorizata este curpinsa intre 400-550 kg (pentru categoria B1) si 3.500-4.250 kg pentru categoriile B, B extins si BE.

art. 335 C.pen
...
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Ce autovehicul ati condus ?

Am condus un iveco care in certificat este 3.500
Salutare, eu am lucrat ca sofer pe dupa 3,5t ( se poate conduce si cu categoria b)
Iar acum cateva zile am dat in radar si mi a fost suspendat permisul ca dupa sa primesc acasa un plic de la poliție in care scrie ca am comis fapta din articolul 335 alineatul 2 din codul penal
Ce pot face?
Va rog mult sa mă ajutați
Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia
Am lovit masina de 3 ori in timp de 3 luni
Șeful meu mi a spus ca nu imi va accepta cererea de demisie si ca ma va putea da in judecata
Ce pot face?