Buna ziua,
As mai avea si eu un caz:
Matusa a divortat de unchiul meu, si-a cumparat o casa dupa care s-a recasatorit cu un domn divortat la randul lui, care din prima casatorie a avut 3 copii.
Acum un an matusa a decedat iar acum o luna a decedat si sotul acesteia.
Fiica matusii din prima casatorie doreste sa vanda casa mamei ei iar notarul i-a spus ca la succesiune trebuie sa vina si copiii celui de-al doilea sot deoarece mostenesc partea tatalui lor, respectiv 25%.
Cei trei copii ai respectivului trebuie sa faca la randul lor succesiunea dupa tatal lor, intrebarea este daca vara mea are vreun drept la mostenirea lor, tinand cont ca ei au dreptul la mostenirea ei.
Multumesc frumos!
Buna seara si multumesc frumos pt raspunsuri!
Teoretic terenurile pot fi vandute, sunt libere de sarcini dar acum vara mea crede ca daca respectivul ne actioneaza in instanta si daca nu reusim sa dovedim ca acel antecontract este fals, ne va cere de 3 ori avansul, actualizat, adica aproape cat am lua pe terenuri si ca ar fi mai bine sa incercam sa ne intelegem pe o suma mult mai mica cu el.
Eu personal nu sunt de acord si as vrea sa stiu pe cine ar actiona in instranta, pe amandoua ca si proprietare sau numai pe ea ca si mostenitoare a celui care ar fi semnat antecontractul si ar fi primit banii.
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Da, am intabulat terenurile. Problema este ca noul cumparator crede ca va avea probleme cu respectivul si ca ar trebui sa rezolvam cumva inainte de a vinde. Credeti ca la primaria din localitate ar trebui sa fie ceva inregistrat pentru terenurile respective? Cand am facut succesiunea anul acesta, am primit anexele 23 si 24 si nu am fost informata de nimic (nu stiu daca ar fi trebuit).
Multumesc pentru raspuns. Cum as putea contesta contractul? Mentionez ca tatal meu, mostenitor de drept impreuna cu unchiul, nu a semnat nimic. Dupa decesul unchiului, titlurile de proprietare in original au fost gasite la presupusul cumparator care dupa multe insistente ni le-a dat pt a face succesiunea, moment in care ne-a comunicat ca unchiul i-a promis terenurile, ca i-a dat un avans dar ca nu are nici un document pt plata respectiva dar o sa faca acum…si apare in 2024 un antecontract din 2015, incheiat cu 2 martori, angajati ai acestuia si o semnatura dubioasa la vanzator..
Am gasit pe cineva care ar vrea sa cumpere terenurile respective, nestiind de existenta acestui contract, ce as putea face in situatia aceasta?
Buna seara!
Am mostenit impreuna cu vara mea cateva terenuri extravilane. Stiam ca sunt date in arenda de catre bunici iar dupa decesul acestora unchiul meu a continuat cu arenda. Acum am aflat ca unchiul a incheiat un antecontract de vanzare cumparare in anul 2015 cu unul dintre arendasi, contract incheiat in prezenta a 2 martori si ar fi primit 75% din valoare. Tatal meu nu a fost intrebat si nu ar fi fost de acord cu vanzarea. In 2016 a decedat tatal iar in 2023 unchiul. Anul acesta eu si vara mea am facut succesiunea si am mostenit niste terenuri care au fost vandute deja.
Intrebarea mea este: mai este valbil antecontactul tinand cont ca au trecut atatia ani iar vanzatorul nu era proprietarul terenului la momentul respectiv nefacanduse succesiunea?
Va multumesc!