avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As mai avea si eu un caz: Matusa a divortat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As mai avea si eu un caz: Matusa a divortat de unchiul ...

Buna ziua,
As mai avea si eu un caz:
Matusa a divortat de unchiul meu, si-a cumparat o casa dupa care s-a recasatorit cu un domn divortat la randul lui, care din prima casatorie a avut 3 copii.
Acum un an matusa a decedat iar acum o luna a decedat si sotul acesteia.
Fiica matusii din prima casatorie doreste sa vanda casa mamei ei iar notarul i-a spus ca la succesiune trebuie sa vina si copiii celui de-al doilea sot deoarece mostenesc partea tatalui lor, respectiv 25%.
Cei trei copii ai respectivului trebuie sa faca la randul lor succesiunea dupa tatal lor, intrebarea este daca vara mea are vreun drept la mostenirea lor, tinand cont ca ei au dreptul la mostenirea ei.
Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:30, 25 Octombrie 2024
Va lămuriți la notar cu tot.

Daca nu vin sa semneze la notar toți moștenitorii trebuie sa mergeți la avocat pentru judecată.
Lămuriți întâi la notar ce faceți.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Copiii sotului decedat nu au dreptul la mostenirea ei , ci la cea a tatalui lor . Iar tatal a avut in patrimoniul sau 1/4 din averea sotiei lui decedate , deci 25% din respectiva casa , cota prevazuta de lege ca sot supravietuitor . Mostenirea verisoarei dvs. este de 3/4 din averea mamei , si cu aceasta ramane , nimeni nu i-o atinge . La mostenirea bunurilor decedatului nu are nici un drept , ca nu e ruda cu el .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intrebarea este daca vara mea are vreun drept la mostenirea lor, tinand cont ca ei au dreptul la mostenirea ei.

Ei nu au drept la mostenirea ei.
Ei au dreptul la mostenirea tatalui lor. Iar tatal lor isi mosteneste sotia, adica pe matusa dvs, revenindu-i o cota parte de 1/4.
Asadar copiii acelui domn nu mostenesc direct, ci prin retransmitere, fiindca asa a fost ordinea deceselor.
Daca sotul ar fi decedat primul, lucrurile ar fi stat invers.
Mostenea matusa, ca sotie supravietuitoare, iar pe matusa ar fi mostenit-o fiica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiune după o moștenire directa buna ziua. tatăl meu a ... Smartliv Smartliv Succesiune după o moștenire directa Buna ziua. Tatăl meu a decedat acum 3 ani și nu am făcut succesiunea după o casa moștenită de la bunici. Știu ca ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)