avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Activitate petronela78_m

Activitate petronela78_m

Răspuns la discuția doua contracte de munca
Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția doua contracte de munca
M-am uitat peste articolul respectiv, si intr-adevar codul muncii permite cumulul de functii dar "Cumulul de functii se realizeaza prin incheierea unor contracte individuale de munca cu timp partial, astfel incat sa fie satisfacuta cerinta privind timpul de odihna minim de 12 ore consecutive" . Din asta eu inteleg ca unul dintre contracte va fi cu 8 ore, iar celalt cu 4. Am inteles bine?
Răspuns la discuția doua contracte de munca
Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția doua contracte de munca
Deci, sa inteleg ca in cazul in care persoana in cauza le poate onora, legal, nu ar fi nici o problema. Puteti sa-mi dati va rog frumos articolul de lege unde se specifica acest lucru?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana poate avea doua contracte de munca, cu norma intreaga, in acelasi timp.
Va mulumesc,
Petronela
Buna seara,
As avea o intrebare, referitor la livrarea intracomunitara (Romania-Italia), de cereale, intre doua persoane fizice, un producator roman si un consumator italian. Se poate face o astfel de livrare de marfuri si daca da, in ce conditii, si ce fel de ce acte este nevoie pentru a se produce totul in legalitate?
Eu am inteles ca au dreptul la reorganizare, dar, in cadrul aceluiasi departament, au dreptul sa disponibilizeze o persoana care este insarcinata, iar alte doua, care sunt in concediu de crestere copil, sa ramana?
Poate nu m-am exprimat eu cum trebuie, nu e vorba de falimentul firmei ci doar de o reorganizare interna, la nivel departamental. Ca o paranteza la intrebarea mea, am doua colege in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani, care nu sunt afectate de reorganizare. Se poate asa ceva?
gabilx a scris:

Salariata avea contractul individual de munca suspendat la data desfiintarii postului de catre angajator?



nu, nu are CIM suspendat!
Si inca o intrebare as avea, daca se poate impune control suplimentar (test de sarcina sau control ginecologic) dat fiind faptul ca institutia are angajat un medic ginecolog? Are dreptul institutia la asa ceva?
Aceasta adeverinta se prezinta la cabinetul medical al firmei sau la biroul de resurse umane, sau biroul personal?