Buna ziua! Doresc sa radiez o firma care este declarată inactivă fiscal de către ANAF pentru nedepunerea declarațiilor.
Deja am discutat cu un contabil, se ocupa de depunere.
Întrebarea mea este: după depunerea actelor trebuie obligatoriu sa fac procedurile pentru reactivarea firmei sau se poate și dacă ea e tot inactivă?
Menționez ca prima etapa, dizolvarea, a fost făcută. La ONRC apare ca dizolvată.
Nu. Trebuie sa faceti si etapa a doua.
Radierea firmei.
Și pentru asta vor trebui depuse toate declarațiile și bilanțurile din 2020 pana in prezent sau e suficient bilanțul de lichidare? ANAF zice ca toate, contabilul și juristul ca doar cel de încheiere…
Buna seara!
In 2020 am deschis pe numele meu un SRL, care nu a avut activitate niciodată. Nu au fost depuse bilante, am plătit o amenda, apoi firma a fost declarată inactivă.
In Ianuarie 2023 împreuna cu un jurist am început procedurile pentru închidere, el urmând sa se ocupe de asta.
In Octombrie 2024 am primit o Înștiințare de la ANAF ca nu a fost depusă declarația cu mențiuni și se vor modifica datele din oficiu in caz contrar.
Pe site-ul ONRC la starea firmei apare “dizolvare”.
E nevoie sa mai fac ceva, ce presupune de fapt notificarea de la ANAF? Faptul ca e dizolvată nu înseamnă ca e închisă?
Mulțumesc!