avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate petrica_c

Activitate petrica_c

Va multumesc mult !
Buna seara,

Bunicii mei au avut terenuri dinainte de 1945 care au fost confiscate de regimul comunist de dupa 1945.Actele de proprietate s-au pierdut intre timp. In 1992, primaria a emis un proces verbal de punere in posesie pentru anumite terenuri insa nu pentru toate.Punerea in posesie este pentru mostenitorii bunicului. In 2011 si 2015, eu am depus la Primarie cereri cu descrierea detaliata a terenurilor care NU apar in PV si cu vecinatatile acestora. In cereri am cerut emiterea de titluri de proprietate insa nu am primis raspuns. Aceste terenuri care nu apar in PV punere in posesie sunt muncite din 1992 de rude de-ale mele - posesia e neafectata de tulburari sau conflicte.

1) Cum pot obtine titluri de proprietate pe aceste terenuri care NU apar in PV de punere in posesie ?

2) Recent am descoperit, ca primaria a inceput sa introduca datele din Registrul Agricol in calculator. Din unele din aceste liste, am observat ca terenurile ce nu apar in PV punere in posesie NU sunt inregistrate pe numele bunicului ci pe numele fiului cel mai mare, adica unchiul meu. Din aceasta cauza, Primaria a refuzat sa dea alocatie celor 4 copii ai unchiului meu si refuza sa acorde si pentru orice descendent ai copiilor.

2.a) - Este legal ceea ce face Primaria ? Motivul lor este uzucapiune insa doar verbal, niciun raspuns scris.

2.b) - Se poate cere in instanta alocatia copiilor retro-activ cat si acordarea alocatiei curente celorlalti descendenti ?

Multumesc mult !
Multumesc mult ! Voi face demersurile cat de curand !
Buna ziua tuturor,

Bunicii mei au avut terenuri agricole intravilane si extravilane care au fost asimilate de regimul comunist de dupa 1945.
In 1992, 4 mostenitori ai bunicilor mei care au decedat intre timp,au primit un proces-verbal de punere in posesie.Singurul mostenitor in viata este mama mea.
Problema este ca mama mea nu a obtinut titluri de proprietate de la Primarie pe terenurile mentionate in procesul verbal. Ea a facut numeroase drumuri la Primarie, fara succes. Incepind cu 2011, apoi 2015 si 2018, eu am depus mai multe cereri inregistrate cu numar de inregistrare la Primarie pentru emiterea titlurilor de proprietate insa fara succes.
Mentionez ca unele terenuri sunt lucrate de ani de zile de unul din mostenitori din familie continuu, netulburat si acceptat ce ceilalti insa nu avem acte necesare pentru cadastru si intabulare.
Ce se poate face ? Se poate deschide Primariei un proces pentru obtinerea de titluri de proprietate ? Daca da, pot cere Primariei sa plateasca cheltuielile de judecata si eventual, onorariu avocat ?

Multumesc mult !