avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune, emitere titluri proprietate pentru teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune, emitere titluri proprietate pentru teren posesie si alocatii copii descendenti

Buna seara,

Bunicii mei au avut terenuri dinainte de 1945 care au fost confiscate de regimul comunist de dupa 1945.Actele de proprietate s-au pierdut intre timp. In 1992, primaria a emis un proces verbal de punere in posesie pentru anumite terenuri insa nu pentru toate.Punerea in posesie este pentru mostenitorii bunicului. In 2011 si 2015, eu am depus la Primarie cereri cu descrierea detaliata a terenurilor care NU apar in PV si cu vecinatatile acestora. In cereri am cerut emiterea de titluri de proprietate insa nu am primis raspuns. Aceste terenuri care nu apar in PV punere in posesie sunt muncite din 1992 de rude de-ale mele - posesia e neafectata de tulburari sau conflicte.

1) Cum pot obtine titluri de proprietate pe aceste terenuri care NU apar in PV de punere in posesie ?

2) Recent am descoperit, ca primaria a inceput sa introduca datele din Registrul Agricol in calculator. Din unele din aceste liste, am observat ca terenurile ce nu apar in PV punere in posesie NU sunt inregistrate pe numele bunicului ci pe numele fiului cel mai mare, adica unchiul meu. Din aceasta cauza, Primaria a refuzat sa dea alocatie celor 4 copii ai unchiului meu si refuza sa acorde si pentru orice descendent ai copiilor.

2.a) - Este legal ceea ce face Primaria ? Motivul lor este uzucapiune insa doar verbal, niciun raspuns scris.

2.b) - Se poate cere in instanta alocatia copiilor retro-activ cat si acordarea alocatiei curente celorlalti descendenti ?

Multumesc mult !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
petrica_c, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz emitere titluri proprietate pe baza pv punere posesie petrica_c petrica_c Buna ziua tuturor, Bunicii mei au avut terenuri agricole intravilane si extravilane care au fost asimilate de regimul comunist de dupa 1945. In 1992, 4 ... (vezi toată discuția)
Testament Carmen1234578 Carmen1234578 Bunicii au mostenit prin testament toate bunurile mobile si imobile ale unui unchi de-al bunicii. La momentul infintarii testamentului in anul 1981 (cand a si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate interbelic versus titlu de proprietate post decembrist mia26maria mia26maria Buna seara! Strabunicul meu a detinut un teren acum aproape 90 de ani in vecinatatea casei, lucru marturisit si de cel mai batran om din sat (are 89 de ani ... (vezi toată discuția)