Buna seara! Strabunicul meu a detinut un teren acum aproape 90 de ani in vecinatatea casei, lucru marturisit si de cel mai batran om din sat (are 89 de ani acum) si avand si titlu de proprietate din acea vreme (care azi s-a pierdut).Cum intre timp am ajuns proprietara, ca unica nepoata si urmasa a lui, am aflat azi ca pe terenul acela are altcineva titlu de proprietate emis in 1994 ! Cum poate fi posibil asa ceva daca familia mea a detinut de aproape 90 de ani acel teren? E drept ca in perioada comunista acel teren a fost detinut ca gradina "ajutatoare" cum se numea atunci, dar tot de familia mea! Nimeni nu a detinut acel teren decat parintii mei.Spune ti mi va rog, titlul din perioada interbelica, mai bine zis o copie sau o dovada ca a existat , unde ar putea fi gasita ? Iar daca as gasi, ar putea fi contra pus titlului din 1994? Va multumesc pt. un raspuns.
La dvs in localitate nu a fost CAP? Locuiti intr-o zona necooperativizata? doar asa ati avea sanse sa recuperati terenul, inainte de 1989 terenurile agricole erau proprietatea CAP ului
Da, locuiesc intr o zona unde A FOST CAP, dar tot ar trebui sa primeze titlul din perioada 1920-1938, fata de ceea ce s-a facut in perioada post decembrista, nu I asa? Si daca tot am revenit asupra intrebarii, ati putea sa mi precizati unde as gasi o copie sau o bucata de asa zis borderou de unde a plecat acum 80 de ani acel titlu de proprietate..sa fie vorba de Arhivele Nationale, OCPI, sau altundeva, la alte institutii ale statului (primarie etc) ?
Nu va foloseste la nimic daca nu ati facut cerere la legile proprietatii:18/1991 ;169/1997; 1/2000 , daca nu ar fi fost CAP ar fi fost altceva.Nu cred ca intelegeti :titlurile de proprietate din perioada antecooperativizarii nu sunt valabile ,daca nu ati solicitat terenul la niciuna din legile mai sus numite. O seara buna.
Eu am titlu de proprietate interbelic (1938) asupra a 5 ha teren agricol in care se specificau vecinatatile, suprafata, pretul, etc. Terenul a fost inglobat in CAP fara acfordul meu. In 1991 am facut cerere de restituire cf. Lege 18( alta nu era atunci). Primqa data au vrut sa-mi dea actiuni la IAS si am refuzat cf. Legii. Vazand ca refuz ,m-au amanat cu punerea in posesie pana cand au pus in posesie pe toti locuitorii si nelocuitorii satului (neamuri, prieteni) inclusiv pe terenul meu stipulat in actul de proprietate interbelic. Apoi mi-au spus ca respectiva comuna nu mai are teren. Dupa ce i-am dat in judecata mi-au inscenat o punere in posesie. Eu crezand ca ma pun in posesie pe terenul meu m-am dus. De fapt mi-au pus in fata ochilor un PV de punere in posesie pe un alt teren, foarte departe de terenul meu, un teren inclinat, pietros, pe care cred ca l-a refuzat pana si fostul lui proprietar, cine o fi fost acela. Acest PV pe care eu am scris cu mana mea ca nu sunt de acord cu acel teren, a stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pe care initial l-am refuza insa mai apoi l-am luat zicand ca de la omul rau sa te multumesti si cu un sac de paie (intelepciune populara)
De la aglomeratia din decembrie , hotia in Romania a capatat niste aspecte extraordinar de ingenioase, incat tiganii care te pacalesc la "alba-neagra" sunt niste bebelusi inocenti fata de primarii (in general institutiile statului) pe care nu stiu cine-i alege dar stiu ca noi ii platim iar Ponta le da suplimente la salarii.
Legea nr.247/2005
Ion Albu
Socrul meu a cumparat in 1938 un teren agricol de 5 ha in com. Sarulesti- Calarasi. Socrul meu NU a locuit niciodata in aceasta comuna. Dupa venirea regimului ... (vezi toată discuția)