avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaDeea97

Activitate AndreeaDeea97

Buna. Angajatorul este obligat să ofere spor ptr zilele weekend? Mie mi-a spus o angajata de a lui mai veche că nu oferă nici spor dar nici ceva in plus ptr asta ești plătit normal. Ce pot face in acest caz?
Spor de weekend? Ce se face când seful nu oferă ? Am întrebat una dintre angajatele mai vechi și mi-a spus că șeful nu oferă spor de weekend ești plătit normal.
Am întrebat o angajata mai veche și mi-a spus că el nu oferă spor săptămânal. Acum că am primit programul e făcut de alta șefa și nu sunt consecutive zilele de repaus.

Cornel Vasile a scris:

Este doar mesajul dvs .

1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Îmi apare la postare că am un mesaj dar sus când intru nu. Daca se poate un răspuns aici. Mulțumesc frumos

AndreeaDeea97 a scris:

Buna. Am și eu o întrebare în legătură cu zilele de weekend lucrate. Am impresia că șeful nu le plătește.pentru că salariul de când a preluat el magazinul este practic aceleași. Chiar daca oferă bonuri cu valoare mai mare. Știu că bonurile nu se dau pe zilele de weekend. Văd că nu pot atașa poza cu fluturașul. Și nici nu știu cum să îl citesc

Buna. Am și eu o întrebare în legătură cu zilele de weekend lucrate. Am impresia că șeful nu le plătește.pentru că salariul de când a preluat el magazinul este practic aceleași. Chiar daca oferă bonuri cu valoare mai mare. Știu că bonurile nu se dau pe zilele de weekend. Văd că nu pot atașa poza cu fluturașul. Și nici nu știu cum să îl citesc