un exemplu sau pe cineva care ma putea ajuta? nu e prea tarziu totusi? am incercat sa iau legatura cu autoritatile germane insa germana mea lasa de dorit :(
in martie 2007 am cumparat o masina de la un dealer din Germania pe firma platitoare de TVA. Dealerul nu a fost de acord sa platesc valoarea facturii fara TVA si astfel am platit intreaga suma. Atunci autoritatile romane mi-au spos ca pot recupera banii de la Guvernul roman care se regleaza cu Guvernul german la Bruxelles. Insa dupa 2 luni, s-au schimbat lucrurile si nu am mai putut deduce TVA-ul. Autoritatile nu mai recuosc nimic acum, si spun ca nu au cu ce sa ma ajute. Mai exista vreo posibilitate?
nu s`a facut nici o masuratoare nici o expertiza, au tras concluziile din pagubele produse si din "experienta lor". mi`au bagat o teorie ca ei semneaza si ei sunt responsabili de decizile luate si bla bla bla. desi erau vreo 3 martori, ei tot verdictu lor l`au dat. insa a fost o situatie foarte ciudata. primul politist a zis ca el nu se pronunta, sa ne ducem la colegul lui ca el nu poate sa ia o decizie...culpa comuna a fost iesirea usoara din aceasta situatie pentru ei. asa e in romania, m`am resemnat.
daca in urma expertzei se va constata ca circulam cu o viteza mai mare decat cea adminsa pe acel sector de drum, este posibil sa ma scoata vinovat?
viteza am avut, adica 50, 60 in nici un caz 30. problema este daca in cazul in care voi intenta un proces de contestare a procesului verbal, este posibil sa ma scoata vinovat pe mine pentru producerea accidentului din cauza vitezei? pentru ca nu vreau sa risc sa pierd despagubirea de 50% obtinuta. avocatul cu care am discutat a zis ca nu prea am sanse datorita acestui lucru.
nu au facut nici o masuratoare, au afirmat ca din "experienta lor" aveam viteza. in seara aia uni ziceau sa semnez procesul, alti sa nu`l semnez si nu am stiut ce sa fac de asta nu l`am semnat. am vorbit cu un expert care ar trebui sa faca o expertiza si mi'a spus ca daca cei de la politie vor cere si ei o expertiza, din pagubele produse se poate trage concluzia ca aveam o viteza mai mare de 30 km/h. chiar nu stiu ce decizie sa iau. va multumesc oricum pentru ajutor.
Nu sunt sigur daca sa contest sau nu pentru ca imi e frica sa nu pierd si 50% din asigurare. cei de la politie m`au amenintat intr-un fel sa nu contest decizia pentru ca ma vor scoate vinovat, pentru ca pe acea strada era o limitare de 30 km/h de care nu stiam, si eu circulam cam cu 50, 60 km/h.
mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar autovehicolul din fata mea a observat tarziu un obstacol si a semnalizat si s`a incadrat pe banda a 2-a (unde ma aflam eu) fara sa se asigure. viteza mea de deplasare era mai mare si din cauza conditiei carosabilului nu am mai putut reduce viteza. la locul accidentului el a recunoscut ca nu m`a vazut, ca erau gemurile si oglinzile aburite, insa la politie si-a schimbat declaratia.(exista martori, un sofer care circula in spatele meu si a vazut toata actiunea si alti oameni care s-au adunat la locul accidentului si l'au auzit cand a declarat ca nu m'a vazut). Problema este ca cei de la politie au dat un verdict stupid : culpa comuna, el nu s-a asigurat si eu nu am mentinut distanta minima legala (dar nu circulam pe aceasi banda deci ce distanta minima legala sa pastrez?). problema este cu asigurarea. reparatia masinii mele ajunge pe undeva la 300, 400 mil iar a lui 20 de mil. din cauza culpei comune, imi este platita doar jumatate din paguba. am refuzat sa semnez procesul verbal pentru a putea contesta in instanta verdictul politiei. ce pot face pentru a recupera pagubele totale? sa contest procesul verbal pentru a schimba culpa comuna, sau sa'l dau in judecata pe sofer pentru a recupera diferenta de bani de la el? va multumesc anticipita:)