avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA recuperabil?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA recuperabil?

in martie 2007 am cumparat o masina de la un dealer din Germania pe firma platitoare de TVA. Dealerul nu a fost de acord sa platesc valoarea facturii fara TVA si astfel am platit intreaga suma. Atunci autoritatile romane mi-au spos ca pot recupera banii de la Guvernul roman care se regleaza cu Guvernul german la Bruxelles. Insa dupa 2 luni, s-au schimbat lucrurile si nu am mai putut deduce TVA-ul. Autoritatile nu mai recuosc nimic acum, si spun ca nu au cu ce sa ma ajute. Mai exista vreo posibilitate?
Cel mai recent răspuns: Tincuta Dinu , Consultant fiscal 22:23, 31 Ianuarie 2009
codriz a scris:

in martie 2007 am cumparat o masina de la un dealer din Germania pe firma platitoare de TVA. Dealerul nu a fost de acord sa platesc valoarea facturii fara TVA si astfel am platit intreaga suma. Atunci autoritatile romane mi-au spos ca pot recupera banii de la Guvernul roman care se regleaza cu Guvernul german la Bruxelles. Insa dupa 2 luni, s-au schimbat lucrurile si nu am mai putut deduce TVA-ul. Autoritatile nu mai recuosc nimic acum, si spun ca nu au cu ce sa ma ajute. Mai exista vreo posibilitate?

Se poate recupera TVA-ul , dar tb sa depuneti dvs documentatia la autoritatea fiscala din Germania.
Exista societati specializate in asistenta celor ce au de recuperat tva din comunitate.
un exemplu sau pe cineva care ma putea ajuta? nu e prea tarziu totusi? am incercat sa iau legatura cu autoritatile germane insa germana mea lasa de dorit :(
in momentul achizitiei de bunuri din comunitate se ia Legatura cu Oficiul de Statistica INTRASTAT, pentru astfel de date se poate lua legatura si cu ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a deduce tva-ul? RemusR09 RemusR09 Buna ziua! Pentru PFA in sistem real in domemiul IT, cu cod TVA intracomunitar, doresc sa achizitionez o masina de 30k EUR brut din Germania. Exista ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)