avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate ionescuandrei2024

Activitate ionescuandrei2024

Șomaj după indemnizatie crestere copil
Bună ziua
După terminarea concediului de crestere copil am convenit cu angajatorul de comun acord sa nu mai revin la munca.
Cum trebuie procedat ca să pot beneficia de șomaj?
Am inteles ca nu trebuie sa mi dau demisia eu ci sa găsească angajatorul alt motiv precum anularea postului..
Trebuie sa ma reangajeze pt o zi?
Ce documente am nevoie de la angajator?
Mulțumesc
Stimulent insertie.
Bună seara
Soția a fost în concediu crestere copil, iar acum urmez sa întru eu 1 luna in concediu crestere copil (luna tatalui)
Soția nu revine la locul de munca, de la primărie ni s a comunicat ca pot lua eu stimulentul de inserție după luna de concediu crestere., pana când împlinește copilul 3 ani. 1. Este adevărat?
2. Dacă după câteva luni Soția se angajează trebuie sa anunț și sa renunț la acest stimulent ? 3. Îl poate lua ea în continuare ?
Mulțumesc anticipat
De ex
Dacă se naște într un an de la terminarea actualului concediu de creștere.
( v a fi aceiași valoare a indemnizației? Sau se calculează ca venit obținut și indemnizația viitoare v a fi doar 85% din cea de acum ?)

Cornel Vasile a scris:

1. O luna.

2. Depinde de data nasterii celui de-al doilea copil.

Buna ziua!
Las mai jos urmatoarele date:
copil nascut in martie 2023, sotia este in concediu de creste copil
1. pt data mentionata mai sus, ca si tata intru la 1 luna sau 2 de concediu crestere?(luna tatalui)
2. daca intentionam sa facem al 2 lea copil, pt a primit indemnizatie(intreaga) si pt cel de-al 2 lea copil cand se v-a naste, sotia trebuie sa lucreze o anumita perioada ?

Multumim