avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate sisi27

Activitate sisi27

Răspuns la discuția separare asociatie de proprietari
Deja ei se ocupa de acest lucru, dovada ca saboteaza toate incercarile de a tine o adunare generala cit suntem inca toate scarile in aceasta asociatie.Ca sa nu va mai spun ca nici comitetul executiv nu s-a mai intrunit, tot din acest motiv, din comitet facind parte si reprezentanti de la cele doua scari,reprezentanti care au considerat ca nu mai au ce face la aceste sedinte, desi pina acum stateau la discutii si cite 3 ore.Intr-un cuvint toata lumea isi da demisia, pe nimeni nu mai intereaseaza nimic.Ce putem face in continuare?
Răspuns la discuția separare asociatie de proprietari
Multumesc pentru ca mi-ati raspuns.
Eu fac parte din cei care ramin,asociatia mama, si nu sunt de acord cu separarea din cauza faptului ca cele 4 scari sunt lipite una de cealalta si acoperisull celor doua scari care vor sa se desparta se prelungeste si pe una din scarile care ramin in asociatia mama si tare mi-e frica ca daca noi ,cei care raminem in vechea asociatie ,vrem sa ne inscriem pentru reabilitarea blocului vom fi descalificati din cauza acestui lucru, dat fiind faptul ca o parte din proprietarii de la cele doua scari in cauza nu doresc reabilitarea cladirii, si tineti cont ca blocul a fost construit in 1963. Nu ma pricep la chestii tehnice dar cred ca atunci cind se izoleaza un acoperis solutia cea mai buna este ca lucrarea sa fie facuta toata odata, si nu pe bucatele pentru ca nu cred ca aceasta lucrare mai poate fi numita izolatie.
In ceea ce priveste infrastructura situatia este cam asa: exista contoare pentru apa rece,apa calda, caldura separate dar avem ca proprietate comuna asa zisa intrare uscata, adica intrarea in curtea blocului, curte din care se face accesul la fiecare scara.
Buan ziua,
Spuneti-mi va rog care sunt pasii de urmat(conform legii) in cazul in care dintr-o asociatie de 4 scari se doreste separarea in 2 asociatii a cite 2 scari?
Este nevoie de acordul tuturor proprietarilor sau numai de acordul celor care vor sa se separe?
Nu este necesara o expertiza financiara sau ceva de genul asta care sa verifice gestiunea comuna, ca apoi aceasta gestiune sa fie impartita in mod corect?
Cine plateste aceasta expertiza(daca este necesara) cei care vor sa se separe sau toata lumea?
In speranta unui raspuns rapid, va multumesc.
Răspuns la discuția proprietatea comuna
administratorul
Răspuns la discuția proprietatea comuna
Ca sa intelegeti mai bine va dau si cifre: - 0.82 % din parti comune indivize
-1.49 % parti comune scara 1si 2
-3.37 % parti comune scara 2
Eu stau la scara 2 si la calcul aplica cota de 3.37%, afirmind ca cota de 0.82% se refera la intregul imobil, adica si scara 1 si scara 2.
Răspuns la discuția proprietatea comuna
Multumesc pentru raspunsuri.
Inseamna ca administratia blocului in care domiciliez nu calculeaza corect cheltuielile lunare, deoarece la calculul respectiv imi aplica cota parte comuna sub motivul ca aceasta este cota careia ii revine scarii in care stau eu ( sunt 2 scari) si cind le-am atras atentia ca ar trebui sa calculeze respectivele cheltuieli la cota parte indiviza mi s-a spus si citez :"respectiva cota se refera la intregul imobil".Dvs. ce intelegeti din acest raspuns? Eu am ramas masca.
Spuneti-mi va rog cota proprietate comuna este tot una cu cota -parte indiviza?
Ce reprezinta cota proprietate comuna?
Ce reprezinta cota-parte indiviza?
In raport cu care din cote se platesc cheltuielile lunare?