avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate alinutza81_23_11

Activitate alinutza81_23_11

Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
Bun ..deci am cumparat alt domeniu , alta denumire . Am inlocuit vechiul domeniu cu cel nou .Domeniul vechi nu a fost folosit cu rea credinta, nici pe departe.
Daca exista asa mare legatura intre domeniu si marca , de ce putem cumpara domenii, ale caror denumire este marca inregistrata ? Am factura si chitanta , ca am cumparat denumirea respectiva, deci e practic a mea ....nu?
Cand am cumparat vechiul domeniu , nimeni nu mi-a zis ca e marca cuiva .... si nici eu nu mi-am dat seama , cum am spus am ales un cuvant banal tocmai pentru a evita situatii neplacute. .
Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
GermanAlex stii ce nu inteleg eu .. de unde a aflat doamna respectiva numele firmei mele , si numele sotului , care se ocupa de partea asta .. site etc .
stia adresa tot ... mie asta nu imi convine , pentru ca inseamna ca , oricine are acces la datele mele .Pe site nu am afisat niciunde adresa .
Avocatul nu avea cunostiinte IT , clar .Am vb cu cei de la hosting si asa au facut , au redirectionat pe noul domeniu .
Dar pagina pe care am creat-o pe acel site de socializare mi-a inchis-o stimata doamna . De fapt de la cei de la siteul de socializare cred ca iti dati seama de cine vb, m-au anuntat ca doamna detina marca , si pagina a fost inchisa de ea .Imi e ciuda ca am pierdut o gramada de bani , am investit in reclame acolo .Gandeste-te ca eu aveam 40.000 de follow-uri , iar ea are 1280 .
Le-am scris si i-am rugat sa ma lase sa schimb denumirea , nu mi-a raspuns nimeni nimic , acum trebuie sa o iau de la capat .

Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
GermanAlex , multumesc mult .
M-am sfatuit cu un avocat , dar nu mi-a spus lucrurile astea , daca nu ma speriam asa mi-as fi pastrat denumirea , acum inca stau pe loc si astept sa imi inlocuiasca vechiul domeniu cu cel nou :( staauuu si stauuu ....
TGeorgescu asa ma gandeam si eu , de aia am si ales cuvantul asta , cum am zis si mai sus , e un sinonim mai haios al cuvantului bijuterii .. incredibil de comun , si de folosit ...
Cei de la Osim se pare ca inregistreaza orice , banu sa iasa .
Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
Multumesc mult de raspunsuri .
Da, numele respectiv este doar denumirea de domeniu , achizitionat de mine cu factura , deci legal .Nu mai exista denumirea niciunde , nici pe produse , nici pe ambalaje , niciunde ....doar in de doemniu .

Cmatei , asta e buba , denumirea e incredibil de comuna , daca pot spune asa , e un sinonim mai haios al cuvantului bijuterii , deci foarte comun, nu mi-am putut imagina ca cineva detine o marca pe asemenea cuvant , nu e nimic original in el.In plus , pe foarte multe din siteurile de profil este folosit .
Momentan nu am resursele necesare sa imi cumpar o marca , din pacate .
Sub nicio forma nu a fost rea intentie , nu am stiut , si nici nu mi-am imaginat
Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
Mai mult decat atat nu am comercializat produsele respective niciunde in afara de pagina web.
Oricum am cerut societatii comerciale de unde detin domeniul , sa imi anuleze denumirea respectiva ,si sa ma instiinteze printr-o adresa scrisa de lucru acesta , problema este ca doamna imi da niste termene foarte scurte , ieri am primit instiintarea , pana la data de 10 .11.2015 trebuie sa ii aduc dovezi ca l-al inchis .Asta in conditiile in care 07 .11.2015 , 08.11.2015 sunt zile nelucratoare .
Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
Am societate comerciala. ÎN 2012 prin actul constitutiv am introdus și un cod caen care îmi da posibilitatea a vinde en gros produse nespecializate. Societatea pe care o dețin însă are ca activitate principala cu totul altceva, și anume resurse umane, administrare imobile etc de fapt eu cu asta ma ocup. Dar pt ca am o pasiune mare pt gablonturi am decis sa introduc și acest caen ca obiect secundar. Am importat la început aceste gablonturi, dețin licență de import eliberata de vama, acel număr Eori, facturi pe tot ce am cumpărat. Le-am dat prin magazine, la diverse societăți, pe baza de factura, dar nici pe facturi nu am specificat denumirea respectiva. Clienții mei au venit cu ideea sa îmi fac un site, ca sa vadă mai repede și mai bine produsele. Întâi am creat o pagina pe o rețea de socializare, și apoi când am strâns resursele financiare necesare am realizat și un site. Si bineînțeles aveam nevoie de un titlu de pagina web, nu puteam pune ca titlu denumirea firmei, pentru ca era prea lung și nu avea nimic în comun cu produsele mele.. am cautat pe internet un cuvânt uzual, foarte des folosit, nu am ținut neapărat sa fie ceva original, nu ma interesa asta. Și se parca ca surpriza acel cuvânt era marca cuiva. Nu înțeleg... Vuruie internetul la cat este de folosit acest cuvânt... Dar nu cred ca mai contează acum. In orice caz am anulat respectivul domeniu, și site-ul nu mai exista. Dat ma repet, era un simplu titlu, niciodată nu am inscripționat, ambalat, facturat, folosind aceasta marca. Mai mult decât atât , dacă as fi știut mai repede i-aș fi schimbat denumirea, as fi cumpărat alt domeniu și gata.
Va supun atentiei problema mea , va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi .
Detineam un site , unde vindeam bijuterii fara valoare , adica gablonturi din materiale comune .Bine intai a fost o simpla pagina pe un site de socializare , apoi am decis sa imi fac o pagina web ( anul acesta prin ianuarie - februarie )
|Gablonturile respective le cumparam din China , am extrasele de la banca prin care se atesta achizitionarea lor .Nu erau sume mari , cumparam o bucata doua din fiecare .
Vineri 30.10.2015, am primit o instiintare , de la situl de socializare , nu stiu daca ii pot spune numele aici , revin cu o postare daca pot , cum ca titlul pe care eu il folosesc pentru pagina mea este marca inregistrata , si in conseciinta nu il mai pot folosi.Imi dadea un nr de contact a persoanei care detine marca , am sunat mi s-a raspuns, hai sa zic neprietenos, ma rog asta conteaza prea putin , am cautat pe Osim , am gasit intra-adevar marca inregistrata , si imediat mi-am inchis pagina web , pentru ca stiu ca aceste marci nu pot fi folosite numai de catre cei care le detin.
Astazi , 05.11.2015 primesc o recomandata , prin care sunt instiintata ca denumirea respectiva este marca inregistrata si in consecinta nu o pot folosi , si sunt somata sa incetez comercializarea produselor, impreuna cu precizarea ca daca nu fac asa ma actioneaza in judecata .
Pagina este deja inchisa , de vineri , am vb si cu cei de la care am hostingul respectiv domeniul , mi-am dezactivat pagina web , practic ea nu mai exista .

Produsele vandute , nu erau fabricate de mine, nu le-am inscriptionat , nu le-am gravat , ambalat sau expediat sub denumirea respectiva .
Denumirea era un titlu de pagina , care l-as fi putut schimba in maxim o zi .Nu tineam neaparat la acel titlu .
Nu inteleg de ce pana acum nu am fost atentionata ca e marca inregistrata ca il stergeam imediat , tin sa precizez ca denumirea marcii este una foarte comuna , banala , sinonim al cuvantului gablonturi , si nici prin gand nu mi-a trecut ca poate fi marca cuiva ... la o singura cautare pe google am gasit zeci de situri de profil care folosesc in continutul lor acest cuvant ....de fapt de aceea l-am si ales ca titlu , pentru ca este comun.

Sincer nu vreau sa ma complic cu instante si procese , a fost mai mult o joaca si pagina si tot , si nici nu a mers ....

Am scris o adresa prin care le-am explicat ca nu a fost cu intentie , ca am stopat tot , si se poate si dovedi , pentru ca accesand situl nu se mai incarca nimic.

mai am ceva de facut in sensul asta ?

va multumesc.
multumesc de raspuns tudorvaleriu .:)

Sincer? nu stiu ce s-a intamplat. De ce primaria a ales calea aceasta ,cand clar se vede ca a fost o eroare care s-a corectat .

Tind sa cred ca nu mai avea doamna jurista procese pe rol , si soma . Asta e singura mea explicatie , nu vreau sa fiu rautacioasa , dar acum, suntetm tarati prin tribunale , total aiurea.



multumesc mult freeelis de raspunsuri . :)

CIm era suspendat in momentul depunerii rectificativei . Cim era suspendat din martie 2012 , iar rectificativa era aferenta lunii noiembrie 2012, si se referea doar la luna noiembrie . Pana la noiembrie 2012 , si dupa aceasta luna , toate raportarile s-au facut corect .A fost o situatie izolata , care nu s-a mai repetat.

Si , sa zicem, printr-un absurd, femeia ar fi lucrat in luna noiembrie ,normal si corect , ar fi trebuit sa i se impute doar suma aferenta lunii noiembrie , nu toate sumele incasate de salariata in decursul concediului de maternitate .

Tin sa precizez, ca in luna respectiva , datorita acelei erori de soft , 3 mamici au fost declarate eronat active . Doamna in cauza , si alte doua.
La celelalte doua , situatia s-a rezolvat amiabil .
Situatia salariatei la Itm a fost comunicata , este vorba doar de acea rectificativa . Se leaga de faptul ca a fost transmisa tarziu . Sincera sa fiu exact nu mai retin dupa cata vreme a fost trimisa , Oricum imediat ce am sesizat , am si corectat .
Cum am spus si mai sus , rectificativele nu au termen de depunere , acestea se inregistreaza in momentul semnalarii erorii respective.
Nu stiu, daca in practica exista vreun contabil, care sa nu fi depus la un moment dat o rectificativa .