avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosire marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosire marca inregistrata

Va supun atentiei problema mea , va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi .
Detineam un site , unde vindeam bijuterii fara valoare , adica gablonturi din materiale comune .Bine intai a fost o simpla pagina pe un site de socializare , apoi am decis sa imi fac o pagina web ( anul acesta prin ianuarie - februarie )
|Gablonturile respective le cumparam din China , am extrasele de la banca prin care se atesta achizitionarea lor .Nu erau sume mari , cumparam o bucata doua din fiecare .
Vineri 30.10.2015, am primit o instiintare , de la situl de socializare , nu stiu daca ii pot spune numele aici , revin cu o postare daca pot , cum ca titlul pe care eu il folosesc pentru pagina mea este marca inregistrata , si in conseciinta nu il mai pot folosi.Imi dadea un nr de contact a persoanei care detine marca , am sunat mi s-a raspuns, hai sa zic neprietenos, ma rog asta conteaza prea putin , am cautat pe Osim , am gasit intra-adevar marca inregistrata , si imediat mi-am inchis pagina web , pentru ca stiu ca aceste marci nu pot fi folosite numai de catre cei care le detin.
Astazi , 05.11.2015 primesc o recomandata , prin care sunt instiintata ca denumirea respectiva este marca inregistrata si in consecinta nu o pot folosi , si sunt somata sa incetez comercializarea produselor, impreuna cu precizarea ca daca nu fac asa ma actioneaza in judecata .
Pagina este deja inchisa , de vineri , am vb si cu cei de la care am hostingul respectiv domeniul , mi-am dezactivat pagina web , practic ea nu mai exista .

Produsele vandute , nu erau fabricate de mine, nu le-am inscriptionat , nu le-am gravat , ambalat sau expediat sub denumirea respectiva .
Denumirea era un titlu de pagina , care l-as fi putut schimba in maxim o zi .Nu tineam neaparat la acel titlu .
Nu inteleg de ce pana acum nu am fost atentionata ca e marca inregistrata ca il stergeam imediat , tin sa precizez ca denumirea marcii este una foarte comuna , banala , sinonim al cuvantului gablonturi , si nici prin gand nu mi-a trecut ca poate fi marca cuiva ... la o singura cautare pe google am gasit zeci de situri de profil care folosesc in continutul lor acest cuvant ....de fapt de aceea l-am si ales ca titlu , pentru ca este comun.

Sincer nu vreau sa ma complic cu instante si procese , a fost mai mult o joaca si pagina si tot , si nici nu a mers ....

Am scris o adresa prin care le-am explicat ca nu a fost cu intentie , ca am stopat tot , si se poate si dovedi , pentru ca accesand situl nu se mai incarca nimic.

mai am ceva de facut in sensul asta ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorand1975 , utilizator 08:23, 27 Ianuarie 2016
Nu mi-e clar ca s-ar fi incalcat marca. Ma rog, puteau cere legitim inchiderea websiteului respectiv, dar nu mi se pare ca ar putea cere mai mult. Aveti PFA sau II prin care le comercializati?
Am societate comerciala. ÎN 2012 prin actul constitutiv am introdus și un cod caen care îmi da posibilitatea a vinde en gros produse nespecializate. Societatea pe care o dețin însă are ca activitate principala cu totul altceva, și anume resurse umane, administrare imobile etc de fapt eu cu asta ma ocup. Dar pt ca am o pasiune mare pt gablonturi am decis sa introduc și acest caen ca obiect secundar. Am importat la început aceste gablonturi, dețin licență de import eliberata de vama, acel număr Eori, facturi pe tot ce am cumpărat. Le-am dat prin magazine, la diverse societăți, pe baza de factura, dar nici pe facturi nu am specificat denumirea respectiva. Clienții mei au venit cu ideea sa îmi fac un site, ca sa vadă mai repede și mai bine produsele. Întâi am creat o pagina pe o rețea de socializare, și apoi când am strâns resursele financiare necesare am realizat și un site. Si bineînțeles aveam nevoie de un titlu de pagina web, nu puteam pune ca titlu denumirea firmei, pentru ca era prea lung și nu avea nimic în comun cu produsele mele.. am cautat pe internet un cuvânt uzual, foarte des folosit, nu am ținut neapărat sa fie ceva original, nu ma interesa asta. Și se parca ca surpriza acel cuvânt era marca cuiva. Nu înțeleg... Vuruie internetul la cat este de folosit acest cuvânt... Dar nu cred ca mai contează acum. In orice caz am anulat respectivul domeniu, și site-ul nu mai exista. Dat ma repet, era un simplu titlu, niciodată nu am inscripționat, ambalat, facturat, folosind aceasta marca. Mai mult decât atât , dacă as fi știut mai repede i-aș fi schimbat denumirea, as fi cumpărat alt domeniu și gata.
Mai mult decat atat nu am comercializat produsele respective niciunde in afara de pagina web.
Oricum am cerut societatii comerciale de unde detin domeniul , sa imi anuleze denumirea respectiva ,si sa ma instiinteze printr-o adresa scrisa de lucru acesta , problema este ca doamna imi da niste termene foarte scurte , ieri am primit instiintarea , pana la data de 10 .11.2015 trebuie sa ii aduc dovezi ca l-al inchis .Asta in conditiile in care 07 .11.2015 , 08.11.2015 sunt zile nelucratoare .
Schimbati numele de pe site si reincepeti. Daca numele site-ului este cel cu probleme, atunci nu aveti nici o problema. E un nume cumparat legal si puteti continua. Cei care revendica acest nume nu au decat sa va cumpere acest nume si puteti sa le cereti oricat vreti.
Eu vad doua solutii: fie iti inregistrezi o marca proprie, fie folosesti o alta denumire, destul de comuna ca sa nu poata fi inregistrata ca marca, gen "Maria".

Cat priveste scrisoarea, poti sa le raspunzi politicos ca nu ai stiut si ca ai incetat orice folosire a marcii lor.
Atat timp cat nu ai folosit cu rea intentie marca lor, nu au ce sa-ti faca.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
cmatei, utilizator

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)