Buna , va rog lamuriti-ma si pe mine , ma depaseste ceea ce se intampla !!! #-o#-o
In luna noiembrie 2012 , dintr-o eroare a softului nostru de salarizare ( nu s-a preluat din REVISAL in SALARII o suspendare de contract ) o mamica, aflata pe atunci in concediu de crestere copil , a fost declarata eronat activa.
Noi , am sesizat eroarea , ce-i drept nu pe loc , si am intocmit o rectificativa a declaratiei 112 la luna respectiva.
Cei de la Agentia de Plati din cadrul primariei , au semnalat si ei ca femeia fusese declarata activa , au trimis o adresa la sediul firmei , prin care ni se cerea sa intocmim o nota explicativa , insotita de respectiva rectificare .
Lucru pe care l-am facut.
Acu apare buba .Din nu stiu ce cauza , cei de la plati din primarie , nu mai vor sa tina seama de rectificativa depusa , spunand ca aceasta a fost trimisa dupa ce ei au sesizat ca mamica a fost declarata activa . Si sustin sus si tare ca de fapt ea a lucrat . Ceea ce este FALS !!!
Aceste rectificative, insa nu au un termen de depunere , ele se inregistreaza si se trimit in momentul semnalarii erorii , care poate fi dupa cateva zile , 1 an , 2 ... pana la 5 ani .
Si acum stam si ne judecam , si mergem prin tribunale... femeii i s-au cerut TOTI BANII inapoi , adica tot ce a incasat cu titlu de indemnizatie crestere copil, de la inceput .
Si uite asa mamica s-a trezit , cu frumoasa suma de 15.000 de lei , care cica trebuie sa o returneze ... de unde au scos ei treaba asta? , nu stiu , si ce dovezi au cei de la primarie , cum ca femeia asta ar fi lucrat .. iar nu stiu .
Repet.... NU A LUCTRAT !! Nu a fost pontata , nu exista declaratii de venituri pe cnp-ul ei , am depus copii dupa statele de plata aferente perioadei , copii dupa decl 112 , inclusiv faimoasa rectificativa , pontaje , din care reiese clar, ca nu a lucrat .
Dar, ei se impiedica de acea luna , cand eronat a fost declarata activa .
Care e logica lor totusi ? Si de ce trebuie sa ne chinuim prin tribunale , sa dovedim niste situatii , zic eu destul de clare .
Am declarat si la politie , ce s-a intamplat , politistul a spus clar , ca din punctul lui a fost o eroare , care s-a corectat .Si totusi , mai trebuie sa merg si la tribunal , ca martor in acest proces, unde voi spune acelasi lucru .
Cel mai recent răspuns:
Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane
15:43, 16 Martie 2014