avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate Soso17

Activitate Soso17

Multumesc.
Cotizatia aferenta concediului de risc maternal (75%) va incheia si aceasta odata cu contractul daca nu e prelungit? Sau avand recomandarea de concediu risc pe perioada ce depaseste incheierea contractuala cu aproximativ 1 luna va continua sa existe partea financiara?(inteleg ca nu e platit de catre angajator).

Daca eu intru in concediu crestere copil la data nasterii poate depune dosarul in numele sau sotul pt indemnizatie crestere copil?
Mentionez ca eu nu am perioada minima de cotizatie pt a beneficia de indemnizatia crestere copil.
Sau trebuie sa fie un singur dosar pt concediu + indemnizatie pe acelasi individ (mama/tata)?

Cornel Vasile a scris:

C.im. va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat , daca nu se decide prelungirea duratei.

Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Dar oare cat este mult si cat este putin intr-un caz?
Cum ne dam seama cand platim mult unui avocat?
Nu ar trebui sa se mearga pe premiza “ma intind cat pot duce”?
Sau macar sa ne spuna avocatul:
“Daca nu va grabiti ( un proces cu o companie de telefonie mobila pentru clauze abuzive) , poate dura 4-5 ani pana la depunerea documentatiei. Daca doriti mai repede, aveti taxa de interes marit sau rapiditate de x lei.”
Macar sa stim cat avem de asteptat sau ce avem de facut…

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

La preț mare se discuta și de timp.
Recomandările cele mai multe se fac după cât costă, nu valoarea avocatului primează în ziua de astăzi.
Prețul face o selecție naturala.

Culmea eu l-am contactat prin recomandare. In cazuri anterioare (chiar si ale mele) a fost prompt.
E greu de dat seama daca un avocat are sau nu timp mai ales ca la inceput se arata foarte amabil disponibil etc… la fel de bine poate face si unul cu pret si mai mare (ca evident exista tarif si mai jos si mai sus ca cel achitat de mine….)
Nu pot muta catre alt avocat contra cost?

Banii nu ii recuperați.
Așteptați după el.

Daca angajati alt avocat după aceleași criterii va fi probabil la fel.
Majoritatea nu au timp pentru ca se superaglomereaza.
Ei vor sa ia cazurile ca sa nu le ia alti avocati și cer puțin.
Și se ajunge la asteptare...

2800 ron si cu fiecare intrevedere 300 RON (acum 2 ani dar chiar si acum) mie nu mi se pare putin….Sa imi fie cu iertare… Nu a facut nimic!
De fiecare data cand intreb statusul invoca scuze: ba a murit pisica, ba bunica, ba e in alt oras cu alte cazuri, ba e racit si il doare gatul (nu poate discuta) etc….

Asta e pe fata bataie de joc…
Mutarea cazului la alt avocat costa? Banii ii mai pot recupera de la dansul?
Presupun ca stiind alti avocati poate sa intervina la o adica ….indirect,…odata mutat cazul…

Daca ati plătit mult poate lucrează la caz.
Sunt situații în care poate dura 2 luni o redactare dacă este mult de scris, de pildă, 30-100 pagini sau face niște studii aprofundate de caz dar acesta ar trebui sa dureze vreo 3 săptămâni dacă vrea sa pună în cap instanta.

București 2024

Din pacate nu a fost pe bani putini….
Si de timp dispunea la momentul respectiv sau cel putin a dat impresia ca are disponibilitate si interes, pe parcurs insa nu stiu ce s-a petrecut cu dansul.
Eu nu caut sa ii fac rau, insa toata amanarea aceasta mie imi cauzeaza probleme (pot pierde cauza)…

Ideea este ca omul trebuie sa își caute avocat care sa aibă timp.
Asa trebuia procedat.
Mulți avocati iau cazuri multe pe bani putini și nu au timp.
Nu sunt ei de vină deoarece asa vor oamenii și ei aleg avocatul.
Cam asa se întâmplă de ceva vreme.

București 2024

Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva timp, am achitat integral urmand sa se apuce de documentatie. Am trimis tot ce aveam ca dovezi insa dansul tot invoca motive pt amanare.
Au trecut aproape 2 ani si nici macar nu a actualizat informatiile buletinului (am schimbat CI).
Am citit ca pot face o plangere la barou, insa suma achitata o pot recupera in vreun fel?
Poate ulterior mutand cazul catre o terta persoana sa imi puna bete in roate….?
Cum sa procedez?
Va multumesc pt raspunsuri
Contractul de munca e determinat (pana la final de ianuarie 2025). Gravida 23 saptamani, angajatorul este instiintat.
In momentul de fata am recomandare de concediu risc maternal pt 120 zile.. Aplicand concediu de risc ce presupune?
Se incheie la finalizarea contractului sau sunt obligati sa prelungeasca?
Daca intru in maternal inainte de terminarea contractului se prelungeste contractul pana revin la activitate?
Mai primesc beneficiile de tip abonament medical, bonus nastere (oferit de companie) daca ma aflu intr-unul din concediile mentionate?
Va multumesc pt raspunsuri